изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:58 EEST
ДОБРИЧЛИЯ СТРЕЛЯ ПО ДЕЦА    
Ред и сигурностМъжът се раздразнил, защото футболната им топка на два пъти ударила колата му. И решил да демонстрира надмощие, като извади газов пистолет. Ще бъде съден по бързата процедура

30-годишен добричлия миналата вечер е стрелял с газов пистолет срещу група тийнейджъри, играещи футбол в двора на училище "Христо Ботев". Екшънът се разиграл около 21 ч. От полицията съобщиха, че е задържан мъж с инициали И.Т., от когото е иззет газов пистолет. Причините за стрелбата се изясняват, по случая е образувано бързо полицейско производство.
От свидетели на случилото се НДТ научи, че децата са играели в двора на училището, но на два пъти топката им е прескочила оградата и е ударила паркирания на тротоара отсреща лек автомобил "Мицубиши Лансер". От удара алармата на колата на два пъти се задействала. Това накарало собственика да излезе разярен навън. Според очевидци, първоначално той стрелял два пъти във въздуха с газов пистолет, а след това се качил на оградата на училищния двор и започнал да стреля срещу децата. Мъжът крещял, че колата му е скъпа и струва 24 000 лева. Колата е с варненска регистрация, казаха съседи. Уплашени от изстрелите, децата се разбягали. До училището веднага се събрали хора от квартала, включително и родителите на тийнейджърите. И.Т. продължил да крещи, от къщата, където живеят, излязла и жена му.
Охранителят от "Федерална служба за безопасност", който е бил дежурен в училище "Христо Ботев", веднага се е обадил по радиостанцията във фирмата, откъдето пък звъннали в полицията. Това съобщи шефът на ФСБ Георги Панов. На мястото на инцидента пристигнали екипи от фирмата и от полицията. Охранителят обяснил, че децата по никакъв начин не са провокирали мъжа и не са се държали грубо с него. На мястото е дошъл и изпълнителният директор по охранителната дейност във ФСБ - Димо Димов, който бил уведомен за случилото се.
Хора от квартала казаха за НДТ, че децата били изключително изплашени. Съседите бяха безкрайно възмутени от това как е възможно да изкараш оръжие на деца и да стреляш срещу тях. "Ами, ако беше пострадало или, не дай Боже, убито някое дете?" - коментираха хората.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЯ СТРЕЛЯ ПО ДЕЦА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧЛИЯ СТРЕЛЯ ПО ДЕЦА
Автор: Anonymous да 2005-07-08 @ 11:30 EEST
Децата ни не могат да играят в училиищните дворове,защото ги стрелят.Не могат да играят по детски площадки,защото няма такива. Не могат да играят в междублокови пространства,защото там се натискат невръстни циганета,или ги гонят пенсионери,които са превърнали всеки свободен квадрат в бустан.Докато не могат и няма къде да си изживеят детството ще се питаме кои са причините за детската престъпност.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди