изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:24 EEST
Анелия Мингова ще бъде председател на Парламентарната група на НДСВ    
ПолитикаСофия. Анелия Мингова да бъде председател на Парламентарната група (ПГ) на НДСВ е било решено на днешното заседание на Парламентарната група и Политическия съвет на партията, което продължи около час, предаде репортер на Агенция "Фокус".


Владимир Дончев, Станимир Илчев, Борислав Ралчев и Борислав Великов ще бъдат заместник-председатели на ПГ. Определена е била и кандидатура за заместник-председател на Народното събрание (НС) от ПГ на НДСВ - това е Камелия Касабова. Кандидатурите бяха представени от заместник-председателя на НДСВ Даниел Вълчев. Той подчерта, че съзнателно е търсено различие между ръководствата на партията и на ПГ.
От своя страна Анелия Мингова заяви, че има приемственост в действията и политиката на НДСВ. Тя посочи, че на днешното заседание не се е наложило да има самоотводи, защото ПГ се е съобразила с кандидатурите, които са имали най-много гласове.
В отговор на въпроса, дали НДСВ ще подкрепи кандидатура на БСП за председател на НС, Даниел Вълчев отговори, че парламентарните традиции изискват най-голямата по численост ПГ да излъчи председател на НС и НДСВ е склонно да подкрепи кандидатурата на БСП в понеделник. В отговор на въпроса, водят ли се преговори за дясноцентристка коалиция, Даниел Вълчев заяви, че към момента конституционна процедура за съставяне на правителство не е започнала. Текат различни разговори, но те не са в достатъчна степен формализирани.
Даниел Вълчев каза още, че съществуващите различия между НДСВ и БСП са причината НДСВ да бъде по-предпазливо и внимателно в преговорите. Той допълни, че трябва да се види кои са политическите сили с принципи, най-близки до тези на НДСВ, за де се влезе в някаква коалиция.

 


Сходни връзки

Анелия Мингова ще бъде председател на Парламентарната група на НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди