изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:21 EEST
Необходима е реална приемственост в законодателната дейност, заяви Георги Първанов    
ПарламентСофия. “Вярвам, че във времето, което ни предстои, ще постигнем по-добро взаимодействие на институциите. Трябва да заложим на политиката на споделяне на отговорност. Призовавам партийните ръководства да направят необходимите компромиси, да направят своите крачки назад, за да може България да направи своите крачки напред. Апелирам ръководителите от ляво и центъра да се съобразяват с реалностите, политическата ни система е поставена пред непозната ситуация.

Смятам, че не тези резултати, а дефицитът на политическа воля може да се окаже препъни камък пред страната. Мнозинството е гласувало за промени и тази воля трябва да бъде уважена. Необходима е реална приемственост в законодателната дейност”, това заяви от парламентарната трибуна при откриването на 40-тото Народно събрание президентът на Република България Георги Първанов.
“Политическата ситуация изисква НС да е ефективен парламент от първия момент на своя живот. Голяма част от законодателните промени, за които България е поела ангажимент, следва да бъдат приети до доклада на ЕК за напредъка на България. От това как ще си свършим работата зависи своевременното ни приемане през 2007 година или отлагането на членството ни. Законодателният график трябва да е изключително сгъстен, за да се спазят поетите ангажименти. Трябва да бъде съставено и то - бързо, солидно правителство със силна парламентарна подкрепа, което да работи здраво. Съдебната реформа трябва да бъде ускорена, особено място тук заема новият НПК, нужно е бързо да бъде приет. Това е необходимо, но не достатъчно условие, за да бъде завършена реформата в съдебната система”, добави Първанов.
Той подчерта, че е твърде опасна политиката, която насажда омраза и изгражда образа на врага в лицето на друг етнос или религия, такава политика трябва да получи сериозен отпор.
За да може едно управление да се смята за добро, то трябва да е почтено, справедливо, мъдро, умно и тактично. Накрая, президентът Георги Първанов пожела успех и на добър час на присъстващите в залата депутати.   http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Необходима е реална приемственост в законодателната дейност, заяви Георги Първанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди