изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:36 EEST
Георги Пирински: Народът упражнява своята власт на първо място чрез Народното събрание    
ПарламентСофия. Цялата власт в Република България произтича от народа. Своята власт той упражнява на първо място чрез Народното събрание. Тук сме по волята на българските граждани, които на 25 юни упражниха своето право на глас. Това каза председателят на 40-то Народно събрание Георги Пирински в първото си изказване пред депутатите.


По думите му “българските граждани ясно заявиха императивните си изисквания към всеки от нас” – първо да осигурим решение на най-болезнените проблеми на живота днес. Второ – да постигнем такива решения по пътя на европейския социален модел чрез членство в Европейския съюз от 1 януари 2007 година. Трето – да изградим съвременен авторитет и достойнство на България, ново самочувствие на всеки неин гражданин. Общата основа успешно да решим тези три задачи е една – управление на държавата според Конституцията и законите на страната, каза Георги Пирински.
Парламентът е мястото, където следва отговорно и градивно да се обсъждат въпроси от дневния ред на стараната. Тук трябва да се приемат общите решения във вид на закони и тук - да се контролира.
Няма лесно да надмогнем сегашната криза на представителството, каза Пирински. Но нямаме право да се разсейваме и да се правим, че тя не съществува или - че не представлява сложен проблем. Длъжни сме да скъсаме с три порока в парламента - гласуването с чужди карти, празната пленарна зала и пилеенето на ценно парламентарно време. Пирински изрази решителност да се бори с тези три порока.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Георги Пирински: Народът упражнява своята власт на първо място чрез Народното събрание | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди