изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:22 EEST
СЪБОРЪТ В КОПРИВЩИЦА ЧЕСТВА 40 ГОДИНИ    
КултураТазгодишното издание ще се състои от 4 до 7 август и в него ще участват и изпълнители от Добричка област



На 4, 5, 6 и 7 август в местността „Войводенец" на осем естради от 9 до 18 часа ще се проведе Деветият национален събор на българското народно творчество Копривщица 2005. Регионите на страната, в това число и Добричка област, в продължение на около 5 часа ще се представят с отличените изпълнители на състоялите се 27 регионални събора. Регионалният събор за нашата област бе в село Дебрене. Вечерта в Копривщица ще се представят съставите от чужбина, изпълняващи автентичен български фолклор.
Повече от 15 000 участници - певци, свирачи, танцьори, разказвачи на народни предания, инструментални, певчески, танцови групи и групи за народни обичаи, ще изпълняват автентичен български фолклор. Между тях ще са и групите на българите, живеещи в чужбина и тези на увеличаващите се след всеки следващ събор почитатели и изпълнители от различни краища на света. В Копривщица се очакват около 250 000 гости. Новост тази година ще бъде и дефилето на над 100 автентични български носии, голяма част от които - създадени преди повече от сто години.
Националният събор на българското народно творчество в Копривщица води началото си от 1965 година. Предстоящото издание се свързва и с 40-годишнината на събора.
 


Сходни връзки

СЪБОРЪТ В КОПРИВЩИЦА ЧЕСТВА 40 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди