изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:14 EEST
ДОЗНАТЕЛЯТ ОТ БАЛЧИК УБИЛ ЖЕНА СИ ОТ РЕВНОСТ – ИМАЛА ЛЮБОВНИК    
Ред и сигурност  Пред магистратите в Добрич Димитър Душков каза, че е невинен. Окръжният съд му наложи мярка задържане под стража. Тежка съдба очаква две деца на убита майка и на баща – убиец. Бившето ченге имало трагичната съдба да се изхранва като клошар, за да издържа децата си като пенсионер

Добричкият окръжен съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража на 48-годишния Димитър Душков от Балчик. Срещу него е повдигнато обвинение затова, че на 12 юли по особено жесток начин умишлено е умъртвил жена си Димка Душкова - на 43 години.

"Може да се направи предположение, че обвиняемияj e извършил престъплението и затова той може да получи доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Моля да вземете мярка за неотклонение задържане под стража", каза окръжният прокурор Георги Коларов.

Защитата на обвиняемия - адвокатът Енчо Стефанов от Балчик, поиска да се промени мярката в домашен арест, защото нямало достатъчно събрани данни за самото обвинение.

Димитър също помоли да му дадат по-лека мярка. Имал болни бъбреци, наскоро му оперирали ръката. Имал и проблеми с очите.

Магистратите взеха мярка за неотклонение задържане под стража, като решението им може да бъде обжалвано в тридневен срок.

В съдебната зала убиецът заяви, че е невинен. На адвоката си казал, че отишъл да види двамата си чичовци, когато бил заловен. Енчо Стефанов е адвокат на Димитър и на други дела - за родителските права и за бракоразводното, което било насрочено за 27 септември тази година.

През 2004 година Димка и Димитър официално са се разделили, каза адвокатът на Димитър. На времето Димка работила в почивна станция на АЕЦ в Кранево и според съпругът й там завъртяла любовен роман. Пред свои познати той разказал, че оттогава били проблемите между двамата. Той е пенсиониран полицай - бил дознател. НДТ научи още, че работил още като бодигард и застрахователен агент. Бил много особен, от старата генерация и затова държал много на семейството и на неговата не разрушимост. Предложил на жена си да се върне в жилището, което му било дадено като служебно, а след това и закупил. Заради двете им деца е предложил на жена си да живеят в едната стая на апартамента, но Димка отказала.

Димитър и Димка сключили брак на 25 октомври 1987 година във Варна. През 1989 година се ражда дъщеря им Силвия, а две години по-късно имат второ момиченце - Христина. Димка работила в сладкарския цех в Балчик от 4.00 часа до обяд, а след това била на работа и във фризьорски салон в Албена. Нейните родители са в Кранево, а на Димитър в Гурково. При делото за родителските права, е осъден на по 50 лева издръжка за дете. Изплащал я със задна дата и затова през януари платил 150 лв. Пенсията му била 153 лева и останал с 3 лева в джоба си. Достигнал дори до кофите за боклук. Ако се докаже вината му, той може да получи затвор около 15 години заради добрите му характеристични данни. Магистратите може да го пратят да търка нара и доживот. Ако пък не се докаже неговата вина, то той може и да съди държавата в Страсбург. 

Припомняме, че зверското убийство бе извършено във вторник рано сутринта на улица в Балчик, когато Димка отивала на работа. В 5.30 ч. гражданин е подал сигнал в РПУ-Балчик, че в квартал "Балик" е намерена жена в безпомощно състояние. След пристигането на местопроизшествието, полицейският автопатрул е уведомил Центъра за спешна медицинска помощ и жената е транспортирана в добричката болница. Жената е била в съзнание и е казала на полицаите, че е била пребита и прободена с нож от съпруга си. По-късно Димка Душкова почина в болницата.

Веднага след жестокото престъпление убиецът е избягал от местопроизшествието и се е укрил. Бяха предприети незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на всички РДВР в цялата страна. В резултат на това Димитър Душков бе задържан от служители на РПУ-Исперих.

Установено е, че 43-годишната жена е имала разкъсан черен дроб, разкъсан панкреас, множество рани в корема, стомаха. Медиците са констатирали, че първоначално тя е била ударена с дървен или метален кол в главата. След като я е повалил, съпругът й и е нанесъл няколко десетки удара с ножа. Имала рани в областта на шията, стомаха, ръцете.

Подобно убийство наскоро разтърси Оброчище. Подсъдимият, който се казваше Славчо, уби жена си и получи 15 години затвор. В момента сестрата на жена му гледа двете им деца. Преди половин година в Балчик военен уби жена си с чук. НДТ

 


Сходни връзки

ДОЗНАТЕЛЯТ ОТ БАЛЧИК УБИЛ ЖЕНА СИ ОТ РЕВНОСТ – ИМАЛА ЛЮБОВНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди