изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:10 EEST
КАК ДА СЪЧЕТАЕМ ВИНО И ХРАНА?    
КулинарниСполучливата комбинация между ястие и вино е един от моментите на абсолютно щастие за всеки гастроном. И виното, и храната печелят от успешното им съчетаване - неподозирани досега вкусови аспекти на храната могат да изпъкнат чрез подходящото вино и обратното - виното може да "разцъфне"

 в нова светлина чрез правилното ястие. За да усетите вълшебството на подобни комбинации не са необходими скъпи ресторанти или луксозни вина.

Повечето такива правила за най-удачното комбиниране на вино с храна датират от 19 век и са въведени от френските готвачи, които по това време пътуват из Европа и показват на другите нации какво разбират французите под житейска наслада. Оттогава се знае, че към стриди се поднася шампанско, към риба - бяло вино и към дивеч и месо - червено. Тези доста безапелационни правила са били нарушавани многократно през годините, тъй като естеството на определени ястия и богатото разнообразие от вина позволяват, а понякога дори налагат, доста свободното им интерпретиране. Така например, някои меса спокойно могат да бъдат подкрепени от по-силно бяло вино. Фактът, дали едно ястие е със или без сос - вкуса на соса понякога доминира над вкуса на месото - също е важен за избора на подходящо вино. Само цветът на едно вино в никакъв случай не може да ни каже всичко за структурата, тялото и ароматите му.

 


Сходни връзки

КАК ДА СЪЧЕТАЕМ ВИНО И ХРАНА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди