изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:31 EEST
ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" СУБСИДИРА СЪХРАНЕНИЕТО НА ЗЪРНО    
НовиниЦелева субсидия за съхранение на пшеница от реколта`2005 пуска от днес до 9 декември държавен фонд "Земеделие".

Чрез нея ще се покриват част от разходите на земеделските производители за съхранение в лицензирани публични складове и регистрирани зърнохранилища на хлебна пшеница от тазгодишна реколта. За цялата страна са предвидени 2 250 000 лева. Земеделският производител получава субсидия по 1,50 лева месечно за тон пшеница, реколта`2005, предадена за съхранение в публичен склад или регистрирано зърнохранилище, информират от областната дирекция на ДФ "Земеделие". Изискване е зърното да отговаря на качествените показатели по БДС за I-ва,  II-ра и II-ра "Б" група. Разходите за еднократно окачествяване, вкарване и изкарване на зърното от склада, са за сметка на производителя, информират още от областната дирекция. Оттам припомнят, че максималният размер на паричните средства, които един земеделски производител и икономически свързаните с него лица, може да получи за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии е до 130 000 лева. Максималният добив от декар, върху, който се дава субсидия за съхранение на зърно, е до 350 кг/дка. 
Средства по тази целева субсидия няма да могат да получат производителите, които имат неизпълнени договорни задължения към фонда по финансови линии, чийто падеж е настъпил, тези, които са свързани лица със съхранителите на зърно, както и тези, които са свързани лица с длъжници на ДФ "Земеделие".
 


Сходни връзки

ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" СУБСИДИРА СЪХРАНЕНИЕТО НА ЗЪРНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди