изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:31 EEST
ЛОШОТО ВРЕМЕ Е ПРИЧИНА ЗА ПО-НИСКАТА ЗАЕТОСТ НА ПОЧИВНАТА БАЗА    
ИкономикаТака смята ръководителят на отдел "Туризъм" в община Каварна Коста Аргиров

В средата на активния летен туристически сезон заетостта на легловата база в Каварна е с около 15 % по-ниска спрямо същия период на мината година, каза за НДТ Коста Аргиров - началник на отдел "Туризъм" в крайморската община. Като една от основните причини специалистът смята лошото време и неустойчивото лято. "Друга причина е по-слабото записване от страна на немски туристи за ВК "Русалка". От една страна записванията са по-ниски, защото Германия е в голяма рецесия в момента, а от друга страна е формата на туризъм, която предлага "Русалка". Смятам, че клубната форма не е все още достатъчно добре развита и позната в Германия" - каза още К. Аргиров. Очакванията на специалистите са, че тази гоина ще се реализират с 20 % по-ниски приходи от туризъм спрямо миналия сезон.
Основният туристопоток в Каварна е от бившите ОНД страни - Русия, Беларус, Украйна, както и от Германия. "Радващо е, че от миналата година по нашето Черноморие започват да се завръщат чешките и полските туристи. Те продължават да предпочитат автомобилния туризъм, т.е. - идват с техните коли и каравани и по-рядко с чартърни полети" - добави още К. Аргиров. Идващите да почиват на къмпингови начала биват настанявани в комплекс "Св. Георги" в местността "Иканталъка". На всички гости на Каварна и региона домакините от Каварна предлагат възможността да се запознаят с историческите и природни забележителности - традиционните маршрути водят до Яйлата, Болата, нос Калиакра. Може да се види експозицията "Добруджа и морето", както и етнографската експозиция в Каварна. За любителите на кулинарията Северното Черноморие също предлага добри атракции - посещение на мидената плантация, както и пикник "Бивака" и ресторант "Шатрата", където освен на добрата кухня, гостите могат да се насладят и на българския фолклор, както и да видят впечатляващите танци на нестинари.
Плажът също предлага своите развлечения - кану-каяк, разходка с катер или на банан. Най-евтиното удоволствие си остава водното колело - 30 минути са само 2 лв. За тези, които имат по-дебели портфейли, или пък са склонни да опитат нещо ново - е новото сърфучилище на Дейвид. Един час обучение ще ви струва 10 евро.
В края на миналата седмица представители на три украински фирми - от Киев, Днепропетровск и Лвов, посетиха Каварна и разгледаха забележителностите в района. Целта на посещението им бе опознавателна за създаването на контакти за туристически сезон'2006, добави още К. Аргиров. 


 

 


Сходни връзки

ЛОШОТО ВРЕМЕ Е ПРИЧИНА ЗА ПО-НИСКАТА ЗАЕТОСТ НА ПОЧИВНАТА БАЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди