изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:48 EEST
КУПА "ДОБРИЧ ХЕРМАН" ОТПЪТУВА ЗА КАЗАНЛЪК    
Спорт

41 състезатели участваха в международния турнир за юноши старша и младша възраст. Кристоф Май отстъпи първото място на Грашев, а Христомир Ангелов финишира четвърти. За първи път се включиха състезатели от Македония. Бернд Херман осигури 1000 евро за състезанието, а местни фирми дадоха още над 2000 лв. за наградния фонд. Общинското предприятие "Спортни имоти" не работело в събота и неделя, когато по принцип се провеждат състезанията в Добрич, и затова домакините трябваше да се спасяват в последния момент с озвучаване, почетна стълбичка, камбана и брояч.



С време 6:30:10 часа  Мартин Грашев от клуб "Лястовица" /Казанлък/ спечели третото международно колоездачно състезание за купа "Добрич Херман". Миналогодишният победител Кристоф Май от клуб "Гера" /Германия/ остана втори. Немецът финишира на 1,46 мин. след победителя. Трети се нареди Николай Милков от "Евроойл" /Свиленград/, а веднага след него остана представителят на домакините Христомир Ангелов, който наскоро спечели два бронзови медала от Балканиадата за юноши старша възраст в Гърция. Десетката допълниха още Флориан Харбиг /Германия/, Евгени Панайотов /Несебър/, Данило Купфернагел /Германия/, Петър Евстатиев /Бургас/, Бенямин Браут /Германия/ и Станислав Минков /Бургас/. Първото място при юношите младша възраст спечели Флориан Харбиг. Георги Добрев, който зае 15-о място в генералното подреждане при юношите старша възраст, се класира шести в своята възрастова група. В петък критериумът с дължина 60 км бе спечелен от Николай Милков от Свиленград. На първо място в дисциплината "10 километра индивидуално по часовник" се нареди германецът Данило Купфернагел. Първи в Общия старт с дължина 86 км стана Христомир Ангелов от Добрич. Ицо взе разстоянието за 2:13:36 часа. Изключително оспорван и интересен бе и вчерашният критериум в градския парк, който бе дълъг 80 км. Спечели го Кристоф Май, който миналата година спечели купа "Добрич Херман". След него останаха Мартин Грашев и Николай Милков. В тазгодишния турнир се включиха колоездачи от Бургас, Пазарджик, Свиленград, Казанлък, Добрич и Несебър. Имаше и състезатели от два клуба от чужбина - германци и македонци. Зрителите останаха очаровани от изявите на участниците и от завидната техника, която велосипедистите демонстрираха. Специалистите от клубовете бяха категорични, че организацията е била перфектна и на високо ниво, а домакините бяха доволни, че и тази година са вдигнали летвата по-високо. Очакванията са догодина да пристигнат за участие още отбори от страната и чужбина. Лично треньорът на немския тим Андреас Бартенберг поздрави домакините и сподели, че състезателят Христомир Ангелов има голямо бъдеще. Има вероятност той да се подготвя и с немския тим в Германия, но това тепърва ще трябва да се уточни. Това състезание стана факт благодарение на Бернд Херман, който тази година даде 1000 евро за наградния фонд. Местни фирми и институции помогнаха с над 2000 лв. Генерални спонсори са още община Добрич, областна управа и фирма "Изида" с президент Младен Матеев. Състезанието бе финансово подпомогнато и от "Доби Кар" ООД, "Булмат", "Веник" ЕООД, "Господинов и синове, "Сердика 90" и "Приз 90". Голяма заслуга за перфектната организация на международната проява имат Борислав Асенов - президент на КК "Добрич", Димо Димитров - вицепрезидент и член на УС, бившите състезатели Мариян Минков и Никола Димитров, както и треньорът Димитър Господинов. 

По време на състезанието тази година имаше гаф, който не подминаха домакините, защото след класното състезание, се оказа, че призьорите трябваше да се качат на ръждясала стълбичка. Оказа се, че в събота и неделя служителите на общинската фирма "Спортни имоти" са си почивали. В петък те отишли и си свършили работата, но в събота и неделя нямало никой от общинското предприятие, което трябвало да осигури озвучаване, брояч, камбана и стълбичка.  Казали, че било се плащало за работата в събота и неделя и поискали да се оправят нещата на частно. Разбрали се, но не дошли. Аварийно е трябвало да бъде намерено озвучаване, стълбичка и т.н., за да продължи състезанието в събота. Представителите на "Спортни имоти" се появили в неделя, но било късно. "По-добре да не бяхме разчитали на тях. Така щяхме да си свършим работата докрай" - заявиха организаторите на състезанието.         

 

 


Сходни връзки

КУПА "ДОБРИЧ ХЕРМАН" ОТПЪТУВА ЗА КАЗАНЛЪК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди