изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:29 EEST
ОСВОБОДИХА АРЕСТУВАНИЯ УКРАИНСКИ КОРАБ    
НовиниАрестуваният в Балчик на 6 юли моторен кораб "Мармара Дон", плаващ под украински флаг, е освободен със заповед на Окръжен съд - Добрич. Заповедта е издадена след като корабопритежателят "OCEAN WAVE SHIPPING" Co Ltd Belise, Южна Америка, е превел по сметката на Окръжен съд - Добрич сумата от 320 487.02 лева, представляваща левовата равностойност на предявения от Министерството на отбраната иск за 160 000 евро за нанесени щети на Военното пристанище в Балчик.

На 3 юли около 6,30 часа сутринта моторният кораб "Мармара Дон" се удря челно в източната част на пристанището за акустиране на военни кораби в под. 26 940 в Балчик. В резултат на удара е разрушена стоманобетонова стена на кея с обща площ 63,4 куб. м, счупени и разместени са бетонови плочи под бетоновата настилка, разбита е 26,7 куб. м стоманобетонова стена. Комисия от Военноморска база-Варна оцени щетите на 160 000 евро. Изпълнителна агенция "Морска администрация" разпореди веднага корабът да бъде задържан за 72 часа. Сблъсъкът е станал в резултат на навигационна авария, е установила проверката. Една от машините на кораба била излязла от строя. От 6 юли до деня, в който корабопритежателят преведе сумата по предявения иск, "Мармара Дон" бе задържан на пристанище Балчик. Корабът е отплавал веднага след издаване на заповедта за освобождаване.
 


Сходни връзки

ОСВОБОДИХА АРЕСТУВАНИЯ УКРАИНСКИ КОРАБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди