изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:48 EEST
СПЕЦИАЛИСТИ ОБУЧАВАТ 20 ОХРАНИТЕЛИ ОТ ФСБ    
ОбществоСред акцентите са борбата с тероризма, адекватните действия при намиране на съмнителни пакети, разпознаване на различните видове самоделни взривни устройства и др.


Двуседмично обучение на охранителите от Федералната служба за безопасност стартира вчера. То се провежда от Центъра за професионално обучение "Никанор" ООД, а финансирането е съвместно от добричката охранителна фирма и Бюрото по труда. Това е петият обучителен курс във ФСБ и в него участват 20 охранители. Накрая те ще положат изпит за получаване на удостоверение за професионална квалификация по образец на Министерството на образованието и науката. На дипломата ще пише "Охранител". Съгласно Закона за частната охранителна дейност е задължително всички охранители да преминат през такова обучение.
Обучението включва разясняване на правата и задълженията на охранителите, новите моменти в закона, с които се дава право охранителите да проверяват и задържат нарушители в рамките на охранявания обект и по специален ред да ги предават на полицията. Разяснява се също работата с помощни средства като палки и белезници. Охранителите преминават и през правна подготовка. Акцент е поставен върху борбата с тероризма, засилване вниманието към съмнителни пакети, действия в такива ситуации. Специална тема е отделена за телефонния тероризъм. Акцент се поставя още върху видовете самоделни взривни устройства, проверяването на охраняваните обекти и т.н. Това се налага още повече, че ФСБ охранява обекти като училища, болницата, пазара, Двореца в Балчик и др.
По време на обучението се отделя внимание още на противопожарната подготовка, долекарската помощ. Акцент е отношенията с гражданите. Изнасят се лекции за използването на оръжие и различните видове, за бойни изкуства и лична защита.
Необходимо е гражданите да знаят, че по Закон охранителят има право да проверява лични документи и багаж, но само в границите на охранявания обект, коментира управителят на Федералната служба за безопасност Георги Панов. Той подчерта, че фирмата е лицензирана по Закона за опазване на личните данни.
 


Сходни връзки

СПЕЦИАЛИСТИ ОБУЧАВАТ 20 ОХРАНИТЕЛИ ОТ ФСБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди