изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:03 EEST
ХРИСТОМИР АНГЕЛОВ ЩЕ УЧАСТВА НА БАЛКАНИАДАТА В КАЗАНЛЪК    
Спорт

Състезателят се готви и за Световното първенство в Австрия



Носителят на два бронзови медала от тазгодишната Балканиада на писта в Гърция Христомир Ангелов ще участва на още една Балканиада това лято. В края на седмицата той ще се включи в шампионата на полуострова в Казанлък. Новината за НДТ вчера съобщи неговият треньор Димитър Господинов. В четвъртък Ицо ще отпътува за състезанието и ще участва при юношите старша възраст. Ангелов ще представи България в дисциплините "20 км индивидуално по часовник" и в Общия старт.

Над 60 колоездачи от 7 страни ще стартират в Балканиадата на шосе за мъже, младежи и юноши в Казанлък през уикенда. Състезанието съвпада с честване 100-годишнината на организираното колоездачно движение в града и ще се проведе под патронажа на кмета Стефан Дамянов. В последния момент са отказали участие колоездачите от Турция, съобщиха организаторите на Балканиадата от Българския колоездачен съюз на пресконференция в Пресклуб “България”.

В петък са индивидуалните бягания по часовник – 24 км за юноши и 32 км за мъже и младежи. В тях страните могат да участват с по 3-ма колоездачи. В събота е Общият старт за юноши на 118 км с участие до 8 колоездачи от страна. В неделя е Общият старт за мъже и младежи на 145 км, където страните могат да представят по 4-ма колоездачи.

Голяма е вероятността Христомир Ангелов да участва и на Световното първенство в Австрия за юноши старша възраст. Неговите резултати показват, че той може да се класира сред десетте най-добри в своята група, а успех за българското колоездене ще бъде и място на състезателя в първата двайсетица. НДТ

 


Сходни връзки

ХРИСТОМИР АНГЕЛОВ ЩЕ УЧАСТВА НА БАЛКАНИАДАТА В КАЗАНЛЪК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди