изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:26 EEST
СТАРТИРАХА РЕМОНТИТЕ В УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ    
НовиниОбщина град Добрич стартира с ремонтите на училищата и детските градини. Фирмите, избрани да извършват дейностите, вече работят в Езикова гимназия "Гео Милев", ОУ "Христо Ботев", "Отец Паисий" и в детските градини с номера 7, 27, 17, 25. Средствата за ремонтните дейности на учебните заведения в размер на 355 246 лева са увеличени с 20 % в сравнение с миналата година.

Те са осигурени от Програмата за капиталови разходи, бюджета на отдел "Образование" и проекти на общината, финансирани от Министерството на младежта и спорта. 28 училища, детски градини и звена са включени в строителната програма с неотложни ремонти. За тях са предвидени 120 246 хиляди лева. Отделно със средства в размер на 110 хиляди лева, осигурени от общинския бюджет, ще се ремонтират покривни конструкции, асфалтиране, подмяна на подовата настилка във физкултурните салони и др. За първи път Община град Добрич кандидатства с проекти за финансиране на физкултурните салони на 5 училища в Добрич и Ученическата спортна школа. От тях Министерството на младежта и спорта финансира ремонтите на физкултурните салони със 125 хиляди лева. В ремонтната програма на общината не са включени училищата на делегиран бюджет. През тази година все още няма отпуснати средства по програмата за енергийна ефективност, с която се кандидатства пред Агенцията за енергийна ефективност. Дограми ще бъдат подменяни с алуминиеви само в СОУ "П.Р.Славейков" и ПМГ "Иван Вазов", които са на делегиран бюджет, като средствата са от парите им за издръжка.
 


Сходни връзки

СТАРТИРАХА РЕМОНТИТЕ В УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди