изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:57 EEST
ТРЕЗОРЪТ НА БАНКА ДСК ЩЕ СТАРТИРА ПРОДУКТ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА    
ИкономикаВ най-скоро време банка ДСК ще пусне на финансовия пазар нов продукт, насочен към българите, работещи в чужбина, съобщи за НДТ Ангел Вълчев - експерт в добричкото подразделение на банката. Става дума за жилищен кредит за физически лица, чужди и български граждани, живеещи извън България - за покупка на имот в страната.

"Имотът, който може да бъде закупен с такъв кредит,  трябва да е монолитно строителство - завършено или груб строеж. Важно е да се отбележи, че при покупката на имот не се придобива собственост върху земята. Субектите, които могат да кандидатстват за такъв кредит, трябва да са на възраст минимум 21 години или максимум до 70 години към крайната падежна дата на кредита" - разказа още А. Вълчев. Обезпечението е имотът. Банката не приема комбинация от обезпечения и задължително имотът трябва да е без тежести. Всеки един кредитоискател трябва да има минимум 30 % собствени средства, които да изплати на купувача преди сключването на договор за кредит. Сроковете, в които  се отпуска кредитът, са от 5 до 20 години, като може да се договаря гратисен период до 12 месеца. Средствата се отпускат в евро в размер от 5 хил. евро до 200 хил. евро.  Проучва се кредитната история на кредтоискателя, както и се изисква банково извлечение или фишове от заплати. Лихвата е 7 % към датата на стартиране на продукта, като лихвеният процент е променлив. Оформянето на документите по кредита може да бъде извършено и от упълномощено от кредитоискателя лице, живеещо в страната. Продажбата на продукта ще се извършва само чрез външни канали, за които ще може да се получава информация от банката.
 


Сходни връзки

ТРЕЗОРЪТ НА БАНКА ДСК ЩЕ СТАРТИРА ПРОДУКТ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди