изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:06 EEST
НАЙ-ДОБРИЯТ БЪЛГАРСКИ МИМ ЩЕ ПОДОБРЯВА РЕКОРД НА ГИНЕС    
ТуризъмДоц. Александър Илиев ще направи своя опит в Албена

На 13 август ще бъде даден стартът на опита на доц. Александър Илиев - най-добрият български мим и преподавател по пантомима в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", за подобряване на рекорда по пантомима, записан в световноизвестната книга за рекорди "Гинес", научи НДТ от проф. Боньо Лунгов - ръководител на сектор "Култура" в курорта "Албена". "Опитът цели да се достигнат 24 часа, което означава, че сегашният рекорд е с няколко часа по-малко" - каза проф. Лунгов.
Културата програма, която Албена предлага на своите гости, е богата и разнообразна. Ежедневно вървят различни спектакли в Културно-информационния център. Предлага се богата анимация и редица изяви около самите басейни на хотелите. "Това е една нова, по-раздвижена форма, която се оказа много удачна" - добави още Б. Лунгов. Много са и фестивалите, които се подготвят и ще се проведат в курорта. "В началото на септември ще проведем фестивал на Духовите оркестри. В момента върви селекция от специалисти за уточняване на последните участници. Имаме вече подписани договори за участие на съставите от Истанбул, София, Добрич и Русе. Малко по-късно през септември отново ще се проведе и фестивал на мимовете. Заявки за него са подали и са потвърдили участието си два състава от София, студенти от НАТФИЗ, театрали от Габрово" - разказа още проф. Лунгов.
Гостите на комплекса могат днес и в неделя да се насладят на изпълненията на сръбски ансамбъл за народни танци, като концертите ще бъдат изнесени на новата лятна сцена, между хотел "Добруджа" и административната сграда.
Две недели подред за поредна година от Албена - директно от плажната ивица пред трите Лагуни пък, БНТ ще излъчва предаването "Чай" с водещ Драго Драганов. "За целта около 100 квадрата от плажа ще бъдат заградени, като строителството на импровизираното студио започва днес и до събота след обяд трябва да приключи" - добави още професорът. Много са изненадите, които предлага Албена. Ако искате да си починете пълноценно - то идете в Перлата на българското Черноморие.
 


Сходни връзки

НАЙ-ДОБРИЯТ БЪЛГАРСКИ МИМ ЩЕ ПОДОБРЯВА РЕКОРД НА ГИНЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди