изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:31 EEST
ЕДВА 100 ЛЕВА Е ПРИНОСЪТ НА ДОБРИЧ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА    
Новини

Само дребни монети са намерени в поставените касички на БЧК в банкови салони или каси на НЕК



Само 100 лева преведе в петък Областният съвет на БЧК в Добрич по дарителската сметка за подпомагане на пострадалите от наводненията у нас, съобщиха за НДТ оттам. Парите, както НДТ вече писа, бяха пуснати в касичката в сградата на хуманитарната организация от един гражданин. Никой друг не е дарил средства. Включително и в седемте касички, поставени от БЧК на различни места като офисите на банка "Биохим", "Пощенска банка", ДСК, касата на "Кейбъл тел" и две каси на НЕК. Там в петък бяха намерени само дребни монети.
От ОС на БЧК информираха, че акцията по набиране на средства за подпомагане на пострадалите при наводненията продължава. Среддства могат да се дарят както в касичките, така и в касата на БЧК, а също и по банковата сметка  "Булбанк" АД, клон "Калоян", сметка 100 0030 250, код 62176307.
Оттам информираха, че много добричлии са проявили интерес да дарят дрехи. Предвид това, че в Добричка област няма пострадали от наводненията семейства, а апел за подобна помощ не е отправян от други области, дрехи и одеала не се събират. Акцията е само за финансови средства, информираха от ОС на БЧК.
Досега по обявената от Българския червен кръст национална кампания за набиране на средства в помощ на пострадалото население в банковата сметка са набрани 53 704 лв. Чрез областните съвети на БЧК вече са разпределени 39 000 лева в 11 района на страната, засегнати от наводненията. Сумите се използват за подпомагане на пострадалите от наводненията с храна, хигиенни материали, дезинфектанти, бебешки и детски продукти от първа необходимост и др., според нуждите.
БЧК получи от "Фонда за незабавно подпомагане при бедствия" на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец в Женева 55 000 евро за подпомагане на 5 000 души, пострадали от наводненията у нас. Испанският Червен кръст изпрати на БЧК 18 000 евро за закупуване на 11 генератора за електрически ток и 11 моторни помпи за отводняване, предназначени за подпомагане на пострадалите при наводненията. Австрийският Червен кръст предостави 2500 евро за закупуване на гумени ботуши и др. материали за работа в бедствени региони. Предстои получаването на 5 000 щ. д. от Турския Червен полумесец за подпомагане на пострадалите.
 По инициатива на американския посланик в България Джеймс Пардю Американската агенция за международно развитие предоставя чрез Американския Червен кръст 50 000 щ. д. на Българския Червен кръст за изпълнение на проект за подпомагане на бедстващото население.
 


Сходни връзки

ЕДВА 100 ЛЕВА Е ПРИНОСЪТ НА ДОБРИЧ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди