изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:45 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 25 ЮЛИ    
Ред и сигурностПлевен. Служители на икономическа полиция разбиха незаконно студио за разпространение на нелицензирани музикални и филмови продукти. Изяснено до този момент е, че студиото е организирано от 37-годишен плевенчанин, който

 като управител е стопанисвал и търговския обект на улица “Васил Левски” в града. При претърсването на студиото полицаите намерили и иззели 170 DVD, 152 CD и 2 аудиокасети, за които не са представени необходимите по закон документи за съгласие на носителят на авторското право. Предстоят експертизи. По случая е образувано дознание по чл. 172, ал.1 от НК.
Пазарджик. Мъж,  представял се  с чужда самоличност е задържан в регионалната дирекция. На 22 юли 50-годишният Я.Н. от гр. Септември отишъл в паспортната служба за издаване на нов задграничен паспорт. На работещата на гишето служителка той подал личната си карта. Служителката обаче бързо забелязала, че снимката от картата не съответства на визията на заявителя. Сигнализирала  колегите си от РПУ-Пазарджик и когато те пристигнали изяснили, че Я.Н. представил документ за самоличност на своя съсед. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Крадци на дизелово гориво заловиха пазарджишките полицаи. Вчера докато полицейски екип патрулирал по ул.”Стефан Стамболов”  засякъл двама непознати, които се суетели пред товарен автомобил. При последвалата проверка станало ясно, че дуото източва дизелово гориво от паркираната “Скания”. Белезниците щракнали на ръцете на пловдивчаните И.И /23г./ и Е.Д. /27г/. Срещу тях също е образувано бързо полицейско производство.
София.    Криминално проявен  бе заловен от служители на Трето РПУ след подадена жалба от неговата жертва. Регистрираният за различни престъпления С.И. /35 г./, осъждан, от гр. Сливница, нападнал и се гаврил с 33-годишна жена в хотел на ул.”Поп Богомил” в късните вечерни часове. Той е задържан, разпитан, наложена му е мярка за неотклонение “Парична гаранция”. Криминалисти на районното управление заловиха по още “горещи” следи и две ловки джебчийки, които набелязали поредната си жертва на площад “Св.Неделя”. Професионалистките бързо измъкнали от  американска гражданка  пари, валута, документи и вещи. Откраднатото е иззето от 17-годишната Е.И. и от малолетната и 11-годишна “колежка” от Костинброд. Е.И е разпитана и предадена на родителите, а малолетната е настанена в ДВНМНЛ.
   При провеждане на специализирана полицейска операция в Южния парк срещу наркопласьори служители на Четвърто РПУ проверили регистрираните за различни престъпления Г.Д. /45 г./, В.Л. /47 г./ и Д.Г./21 г./. Наблизо, до детска площадка , криминалистите открили и иззели 24 топчета с хероин, които били укрити в метална кутия. Тримата са задържани за 24 часа в ареста на РПУ, Работата по случая продължава. При друга проверка късно вечерта до кооперация в ж.к.”Люлин”- 6-ти микрорайон, автопатрул на Девето РПУ намерил пакет с марихуана в 18-годишния Е.Н., който също е задържан за 24 часа в полицейския арест.
Тази сутрин около 9 ч. в дежурната на Шесто РПУ е съобщено за открит труп на мъж в къща на ул. ”Народен певец” в кв.”Павлово”. По първоначални данни мъжът е около 40-годишен, по тялото са открити  следи от насилие. И в момента на адреса се извършва щателен оглед от ДОГ-СДВР, съдебен лекар и криминалисти  на Шесто РПУ.
Русе. Тази сутрин към 7.00 часа граждани, които преминавали през стадион “Локомотив”, забелязали, че под таблото в тунела на стадиона виси човек. Те веднага сигнализирали в дежурната част на регионалната дирекция. Оперативно-следствена група, пристигнала  на място, изяснила  самоличността на обесения мъж – Т.Х. /33 г./. При огледа не са открити следи от насилие. По първоначална информация той е криминално проявен, обявен за издирване по следствено дело на ОСС – Русе, заради изнасилване на 13 юни миналата година в района Младежкия парк. През юни тази година  той бил уличен по дознание на Второ РПУ за подобно престъпление, след като 37-годишна жена  подала жалба във Второ РПУ за опит за изнасилване в района на комплекс „Локомотив”. След проведено разследване от полицията, като извършител на престъплението бил уличен 33-годишния мъж. На 26 юни  той е задържан за 24 часа в полицията, арестът е удължен от прокуратурата с 48 часа, а след наложена от съда мярка за неотклонение „парична гаранция”той е освободен.  В хода на разследването по случая, криминалистите се връщат и към инцидента от миналата година и той е заподозрян  като автор на изнасилването от юни 2004 г. По данни на РДВР-Русе,  на 21 юли, миналата седмица той трябвало да се яви в Окръжната следствена служба, но след като това не станало, мъжът бил обявен за издирване.
Пловдив. Шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол били заловени през почивните дни в Пловдивския регион. Около 22 часа в събота в ж.р.”Тракия” в Пловдив  автопатрул на Пето РПУ засякъл М.Д./ 33 г./, който управлявал “Опел Кадет” с 2.27 промила алкохол в кръвта. На същата дата, 20 минути след полунощ, в Кричим  бил спрян за проверка “Форд Транзит” с водач  А.Н./29 г./ от с. Козарско. Полицаите установили, че шофьорът се качил зад волана с 1.79 промила алкохол в кръвта. Срещу него е образувано бързо полицейско производство. Бързо полицейско производство е образувано и срещу Г.Й./ 39 г./ от Асеновград, който управлявал ладата си с 2.57 промила алкохол в кръвта. Полицаите го спрели на пътя село Лясково –Асеновград снощи към 21 часа.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 25 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди