изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:43 EEST
М.ДЖАМБАЗОВ ИСКАШЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПФК "ДОБРУДЖА", А НЕ ВЛЕЗЕ В ЗАЛАТА    
НовиниНа традиционния Председателски съвет, който се провежда преди всяко заседание на Общински съвет, Марин Джамбазов от ССД настоя на последното преди ваканцията заседание кметът Детелина Николова да внесе информация относно ПФК "Добруджа".

Като мотив за това си искане М. Джамбазов, който бе подкрепен и от други местни парламентаристи, изтъкна, че кметът не прави нищо по решенията, които са били гласувани в залата. На вчерашното заседание Д. Николова представи информацията, в която накратко е изложена историята на взаимоотношенията между ПФК "Добруджа" АД и общината. В докладната се казва, че с решение от 26.05.2004 г. ОбС е приел - поради претърпени финансови загуби и невъзможност да се издържа футболният клуб, да се прекрати участие на общината в дружеството, като се възлага още на кмета да сезира министъра на финансите и директора на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол с искане за извънпланов одит, да предложи нов лицензиран експерт счетоводител, както и да запознае акционерите с искането на ОбС - да бъдат оттеглени от капитала на дружеството апортираните имоти - паркинг и пазар, като общината влезе във владение на тези имоти. Решението е било обжалвано от ПФК "Добруджа" във ВАС и все още се чака решение. Д. Николова напомни на съветниците в информацията си още, че междувременно адвокат Юри Митев е подал две молби, като адвокат на граждани на Добрич, които с решение на съда търсят правото си на обезщетение за съсобственост в обекти Хан и Гостилница, намиращи се в АЕМО "Старият Добрич". За пореден път кметът заяви от трибуната, че няма да предприеме закононесъобразни действия. Информацията бе представена по настояване на М. Джамбазов, а в крайна сметка точно тогава той отсъстваше от залата. Най-активен в дебата се оказа Владимир Банов от групата на БСП, който обвини кмета, че заблуждава съветниците с прокуратурите в Добрич и Варна. Юлското слънце все пак си каза думата и съветниците спряха да преливат по темата ПФК "Добруджа" от пусто в празно и приеха информацията. Към момента се очаква ВАС да образува административно дело по внесената от дружеството жалба, като общината е представлявана от Владимир Калчев от групата съветници на БСП.
 


Сходни връзки

М.ДЖАМБАЗОВ ИСКАШЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПФК "ДОБРУДЖА", А НЕ ВЛЕЗЕ В ЗАЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди