изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:37 EEST
МАНДАТЪТ НА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ИЗЧЕРПАН. КБ И ДПС НЕ МОЖАХА ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО    
Парламент

Сергей Станишев: Мандатът на Коалиция За България и ДПС за образуване на правителство е изчерпан

София. Мандатът на Коалиция За България и ДПС за образуване на правителство е изчерпан. КБ и ДПС остават на позиции че с оглед на вота в рамките на 40-то НС е невъзможно съставянето на правителство без ДПС и БСП. Това се казва в декларация, прочетена от Сергей Станишев в кулоарите на Народното събрание, с която се обявява връщане на мандата на левицата, предаде репортер на Агенция “Фокус”.



 През изтеклия месец направихме всичко, зависещо от нас за формиране на широка управленска коалиция, пише още в текста на декларацията. Преговорите за тристранна коалиция постигнаха съгласие по приоритетите на политиката. В последния момент НДСВ се оттегли от преговорите. Очевидно за цялото общество става, че мотивите са били лични.
Коалиция ”За България” и ДПС сключиха споразумение за съвместно управление. В кратки срокове в рамките на проучвателния мандат излъчения за кандидат за премиер връчи на президента състав и структура на МС. Коалицията се обърна за подкрепа към всички депутати за подкрепа на правителството.
В съответствие с Конституцията от наша страна бе направено усилие да се гарантира свободното волеизявление на депутатите при тайно гласуване. За съжаление нормалното протичане на процедурите преднамерено бе опорочено и блокирано от съвместни действия между десницата и “Атака”. Поведението на десницата парализира нормалната работа на НС. Стигна се до безпрецедентен натиск и посегателство, малтретиране на народни представители. След избиране на министър-председател на Републиката се стигна до грубо погазване на правилника на НС. Със силови средства бе превзета трибуната на НС, бе осуетен достъпът на депутати до залата. Съвместните действия на десницата и “Атака” се разиграваха пред погледите на лидерите на парламентарните им групи и с мълчаливото одобрение на премиера в оставка.
Представителите на КБ и ДПС нееднократно са заявявали, че властта не е и не може да бъде самоцел, а инструмент за реализиране на политика.
Две неща сега са по-лоши от парламентарните избори – сегашният безпрецедентен начин на работа на НС, наложен от десницата, и опитът да бъде сформирано нелегитимно управление на десницата с “Атака”.
Мандатът на Коалиция За България и ДПС за образуване на правителство е изчерпан. КБ и ДПС остават на позиции че с оглед на вота в рамките на 40-то НС е невъзможно съставянето на правителство без ДПС и БСП, пише още в декларацията.

****

В МОМЕНТА ЛИДЕРЪТ НА БСП И КАНДИДАТ ЗА ПРЕМИЕР ОТ КБ-ДПС ПРОЧЕТЕ ДЕКЛАРАЦИЯ, В КОЯТО КАЗВА, ЧЕ МАНДАТЪТ Е ИЗЧЕРПАН.

Очаква се в момента в пленарната зала да влязат единствено депутатите от КБ и ДПС, за да прочетата декларация на Сергей Станишев, че мандатът е езчерпан или провален и по този начин да се даде възможност да бъде връчен мандат на НДСВ. Десните сили в момента водят преговори за съставяне на правителство, съобщи БНР.

В момента в парламента се провежда втори председателски съвет

Най-вероятно е днес да няма заседание на парламента и да има чак в 9,00 часа сутринта утре редовно заседание на Народното събрание, твърдят юристи в парламента. Председателят на Парламента Георги Пирински заяви, че неговата теза след проведения председателски съвет е, че депутатите сега трябва да влязат в зала, да се регистрират и с гласуване да определят дали да има прегласуване на състава и структурата на кабинета или не, предаде БГНЕС. Според Марио

  

Тагарински от ОДС обаче единно становище на председателския съвет не е взето. Според него тази нощ в 3,30 часа председателят е закрил заседанието и днес е трябвало в 9,00 часа да свика редовното. Той два часа не го прави, а насрочи някакво гласуване за 10,00 часа, каза Тагарински. http://www.bnr.bg

В 13 часа хпрезидентът няма да връчва мандат, а ще има среща с десните сили.

Председателският съвет реши парламентът да възобнови вчерашното си заседание

София. Народното събрание възобновява своето заседание от вчера, което бе прекъснато след като Георги Пирински даде почивка, тъй като достъпът до трибуната бе блокиран от група народни представители, които не са позволили на Михаил Миков от Коалиция “За България” да предложи прегласуване на структурата и състава на Министерски съвет. Това уточни председателят на парламента Георги Пирински след края на председателския съвет, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

 

Пирински съобщи, че група народни представители са се съгласили парламентът да започне работа с проверка на кворума. След това председателстващият заседанието ще даде право на един депутат да предложи прегласуване на гласуването от вчера и на друг народен представител, който да предложи да не се прегласува гласуването от вчера. След това депутатите ще гласуват двете предложения.


 

 

 

 

Представители на десните парламентарно представени формации ще се срещнат в 13 часа с президента


София. Представители на десните парламентарно представени формации ще се срещнат в 13 часа с президента Георги Първанов. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от прессекретариата на Президентството. По-рано днес представители на десните сили в Народното събрание пристигнаха в администрацията на президента, за да поискат подобна среща с държавния глава.

Няма отговор как ще започне заседанието на парламента. Засега председателят на парламента Георги Пирински /БСП/ иска гласуване дали да има прегласуване на избора на правителство. Т. нар. опозиционни партии си искат мандата от президента Георги Първанов и смятат, че по този начин БСП и ДПС искат да приложат парламентарни хватки, за да си изберат правителство.

Залата на парламента в момента е празна. Социалистите са готови да започнат прегласуване заедно с ДПС, но в момента опозицията отсъства и може би няма да има кворум. Прякото предаване по Канал 1 показа, че в парлрамента се случват неща, които не ни показват, въпреки че сме избиратели, данъкоплатци и граждани на България.

Прякото предаване прекъсна, докато станело възможно да ни покажат нещо, което си струва.

  СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ БЕ ИЗБРАН
ЗА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Офицалната информация е:
Сергей Станишев е избран за премиер
със 120 гласа ЗА срещу 119 ПРОТИВ.



28-06-2005  01:40 ч.
Димитър Абаджиев, председател на парламентарната избирателна комисията съобщи, че:
   - за структура на Министерския съвет има 119 гласа "против", 119 гласа “за” 
     и 1 бюлетина без изразено мнение;
   - за състав на Министерския съвет - 118 гласа "против", 117 гласа “за”
     и 4 бюлетини без изразено мнение.

На практика това означава, че Парламента не приема правителството на Станишев.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински разпореди прегласуване на вота за Министерски съвет след искане на КБ. Това трябва да стане днес (28-07-2005 г.).

Според Димитър Абаджиев "никога в досегашната история" не е имало прегласуване след тайно гласуване.

А лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска "нови избори, които да пренаредят вота на българите".

БНТ, Фокус


27-06-2005 
София.
Народното събрание избра за премиер на Република България кандидата на Коалиция “За България” Сергей Станишев.
Лидерът на социалистите става премиер със 120 гласа “за” и 119 “против”, обяви Димитър Абаджиев.
Нито един депутат не е гласувал “въздържал се”. Общо гласувалите депутати са 239.
Близо пет часа продължиха дебатите за проектосъстава и структурата на правителството на Коалиция “За България” и ДПС. Депутатите обсъдиха процедурата за тайното гласуване за избор на министър-председател и кабинет. Зам.-председателят на парламента Любен Корнезов спря часовника до приключването на вота. Само за 15 минути журналистите бяха допуснати, за да наблюдават вота.
Някои депутати съобщиха за кого са гласували, въпреки решението вотът да е таен, други отказаха да кажат за кого са пуснали бюлетина.
При 82-ма депутати от Коалиция “За България” и 34 от ДПС, 116 са гласовете за Станишев от страна на социалистите и на ДПС. С гласа на независимия вече Петър Манолов гласовете са 117.
Трима депутати от други партии са гласували за кандидатурата на Станишев, става ясно след вота.

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ПЕЧЕЛИ СЪС 120 ГЛАСА СРЕЩУ 119.  ПО НЕПОТВЪРДЕНА ИНФОРМАЦИЯ ТОВА Е СТАНАЛО С БЮЛЕТИНИТЕ НА ТРИМАТА ОТ АТАКА ХРИСТО ВЕЛИЧКОВ, ЙОРДАН ВЕЛИЧКОВ И СТАНЧО ТОДОРОВ /ДЕПУТАТ ОТ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ/.

 


Сходни връзки

МАНДАТЪТ НА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ИЗЧЕРПАН. КБ И ДПС НЕ МОЖАХА ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ И ИЗБРАН ЗА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Автор: Anonymous да 2005-07-28 @ 02:00 EEST
Мръсен педал е този-дано го отxвърлят кабинета и да си отива в Киев,мекотело!
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ И ИЗБРАН ЗА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Автор: Anonymous да 2005-07-28 @ 02:04 EEST
drugari i drugarki,haide sega vsiki na vlaka i v sibir,vie ste sram za zeliq komintern,pokazahte kak se gubi vvlast sled spe4eleni izbori
МАНДАТЪТ НА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ИЗЧЕРПАН. КБ И ДПС НЕ МОЖАХА ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО
Автор: Anonymous да 2005-07-28 @ 17:37 EEST
Доган прибира пари за собствени фирми, финансиране на партията си. От къде, с какъв мандат??? От къде накъде той, с 10% електорат ще решава кое е стратегическо и кое не. Да, беше се качил на главата на царя и че се беше качил и яхнал БСП. Много добре стана, че правителството с негово участие и министри не мина. Задавате ли си въпроса защо никога не става министър. За да излиза винаги сух и читав и да прехвърля вината на други! Освен това в сянка дърпа по добре конците и събира комисионните... Не ни трябва такава етническа партия, която да шантажира българското общество. За 10% малцинство, да се предават интересите на 7 милиона българи!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди