изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:14 EEST
СТАРТИРА ПОДГОТОВКАТА ЗА АКРЕДИТАЦИЯТА НА БОЛНИЦАТА    
ЗдравеТри комисии, назначени от изпълнителния директор на МБАЛ, започват работа от понеделник

От понеделник започва работата по акредитацията на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за НДТ изпълнителният й директор д-р Жанина Калинкова. В началото на декември ръководството на здравното заведение трябва да депозира заявление за акредитация в Министерството на здравеопазването.
Подготовката ще бъде извършена от специални комисии, назначени със заповед на д-р Калинкова, които започват да функционират от понеделник. Според новата наредба за акредитацията, комисиите са три - за три вида дейности. Първата комисия ще извърши оценка на цялостната дейност в лечебното заведение. Неин председател е главният счетоводител на болницата Здравка Демирева. Втората комисия с председател началника на Отделението по кожни и венерически болести доц. Борислав Дърленски ще извърши оценка на отделните видове дейности във всички отделения по определени критерии и показатели. Според д-р Калинкова, тази комисия е с най-много задачи, тя трябва да направи и оценка дали болницата може да бъде база за обучение на студенти. В състава й влизат и седем-осем началници на отделения. Третата комисия трябва ще оценява няколко звена със специфични изисквания - Отделението по трансфузионна хематология, Отделението на диализно лечение и Клиничната и микробиологична лаборатории. Председател на комисията е зам.-директорът на МБАЛ д-р Панайот Панайотов, в нея участват още и началниците на четирите звена.
Председателите на трите комисии вече са получили материали, по които трябва да направят оценките. "Целта е, ако се открие недостатък или неизпълнение на определен критерии, до началото на акредитацията да се отстрани" - коментира д-р Калинкова. Тя допълни, че акредитацията на болницата ще бъде извършена в 6-месечен срок след депозирането на заявлението в Министерството на здравеопазването.

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПОДГОТОВКАТА ЗА АКРЕДИТАЦИЯТА НА БОЛНИЦАТА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СТАРТИРА ПОДГОТОВКАТА ЗА АКРЕДИТАЦИЯТА НА БОЛНИЦАТА
Автор: Anonymous да 2005-07-30 @ 20:10 EEST
необходимо е да се помисли за диетичното хранене на болните, а не както досега с хляб и сирене!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди