изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:24 EEST
БОЛНИЦАТА ОБНОВЯВА МЕДИЦИНСКАТА СИ ТЕХНИКА    
ЗдравеПредвижда се обновяване на медицинска техника в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за НДТ изпълнителният директор д-р Жанина Калинкова.

 За целта ще бъдат проведени две процедури. Едната ще е за нова апаратура на Клиничната лаборатория, а другата - за модерна ехографска техника. Очаква се процедурите да стартират в края на август, началото на септември. 
В средата на август пък трябва да стартира реализацията на проекта за енергийна ефективност в МБАЛ. Както НДТ писа, той е на стойност около 300 000 евро, средствата се отпускат от фонд "Козлодуй" - за саниране и публично обезпечаване на обществени сгради, училища, културни институции и болници, към Агенцията за енергийна ефективност. Проектът предвижда изграждане на ново котелно и подмяна на дограмата на Хирургическия корпус на болницата с РVС-дограма. Изпълнителят - софийска фирма, вече е подписал договора с Министерството на енергетиката и енергийните ресурси, каза д-р Калинкова. Проведени са и поредица срещи, като софийски специалисти няколко пъти са посещавали добричката болница.
Ремонтните дейности ще започнат от котелното. Цялостната реализация на проекта трябва да приключи около 10 октомври.

 


Сходни връзки

БОЛНИЦАТА ОБНОВЯВА МЕДИЦИНСКАТА СИ ТЕХНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди