изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:43 EEST
Варненският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" на Майкъл Шийлдс    
Новини Варна. С определение от днес - 2 август 2005 г., Варненският апелативен съд се произнесе по частна жалба, депозирана от защитата на Майкъл Шийлдс, подадена срещу определение на Варненския окръжен съд от 26 юли, 2005 г., с което е била потвърдена мярката за неотклонение –“Задържане под стража”, взета по отношение на Шийлдс. Жалбата беше разгледана в разпоредително заседание.

Апелативната инстанция потвърди обжалваното определение по следните съображения:
На подсъдимия Шийлдс е било наложено наказание 15 години лишаване от свобода, при първоначален строг затворнически режим за опит за квалифицирано убийство. С оглед вида и размера на наложеното наказание, както и високата обществена опасност на деянието, съдът потвърди определението на Варненския окръжен съд. При произнасянето си Варненският апелативен съд взе предвид факта, че подсъдимият е чужд гражданин и няма постоянно местожителство в страната.
Повдигнатият въпрос в частната жалба, относно авторството на деянието, е въпрос по съществото на делото и не може да бъде предмет на обсъждане в настоящото производство. Едва след сезирането с жалба против присъдата, апелативният съд може да се произнесе по този въпрос, дали присъдата е обоснована, справедлива и т. н.
До настоящия момент няма постъпила жалба срещу присъдата, постановена от ВОС.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Варненският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" на Майкъл Шийлдс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди