изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:58 EEST
СТАРТИРА ПРИЕМАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ ЗА ОТПУСКАНЕ НА КРЕДИТИ ЗА ТОРОВЕ    
ЗемеделиеОт 15 август в областната дирекция на държавен фонд "Земеделие" стартира договарянето на предоставяне на целеви кредит за закупуване на минерални торове за подпомагане на земеделските производители на пшеницата за реколта 2006, съобщи за НДТ директорът Динчер Хаджиев.

 Кредитът е в размер на 2,50 лева на декар за амониева силитра, троен суперфосфат, амофос, карбамид или NPK. От целевата финансова линия могат да се възползват физически и юридически лица или еднолични търговци, регистрирани като земеделски производители в областната дирекция "Земеделие и гори". Производителите могат да сключат договор за подпомагане за максимум 6 000 декара. Кредитът, заедно с 3% годишна лихва, трябва да бъде възстановен до 30 септември.
Предимство при подпомагането ще ползват земеделски производители, съхраняващи пшеница от реколта 2005 г. в лицензирани публични складове и регистрирани зърнохранилища.

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРИЕМАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ ЗА ОТПУСКАНЕ НА КРЕДИТИ ЗА ТОРОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди