изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:22 EEST
ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ НА ЙОВКОВ ИДВАТ В ДОБРИЧ ЗА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ    
ОбществоОколо 30 учени, преподаватели във висши учебни заведения, музейни специалисти и преподаватели до момента са заявили участие в националната научна конференция, посветена на 125-годишнината от рождението на Йордан Йовков.

 Форумът ще се проведе на 23 и 24 септември в курорта Албена и ще бъде в рамките на Националните културни празници, съобщи за НДТ Кремена Митева - главен уредник в отдел "Литература и други изкуства" при Историческия музей в Добрич. Музеят е организатор на конференцията с подкрепата на община Добрич и курортен комплекс Албена. Участие до момента са заявили проф. Иван Сарандев, проф. Елка Константинова, проф. Милена Кирова, доц. Лидия Велева, доц. Владимир Янев, доц. Ангел Тонов, доц. Цветан Ракьовски, доц. Илия Пеев и др. Учените са от Института по литература при Българската академия на науките, преподаватели в Софийския, Пловдивския, Великотърновския, Благоевградския университети, във Висшето военноморско училище във Варна и т.н. Участниците в конференцията ще изнесат доклади върху творчеството на Певеца на Добруджа. Ограничения обаче няма и те могат да представят разработки върху живота на писателя, като изнесат нови и неизвестни досега факти.
Националната научна конференция, посветена на Йордан Йовков, се провежда през пет години и съвпада с връчването на националната литературна награда на името на големия български писател. През 2000 г. отличието бе присъдено на Марко Семов, а наградата за литературно изследване получи проф. Иван Сарандев. В момента се приемат предложения за тазгодишното присъждане на отличието, като срокът е до края на септември.
 


Сходни връзки

ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ НА ЙОВКОВ ИДВАТ В ДОБРИЧ ЗА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди