изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:00 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото  денонощие на  територията на РДВР Добрич  са регистрирани   6 криминални престъпления и произшествия.


 1. На 10.08.2005 г. в РПУ Балчик е получено съобщение от с.Безводица общ.Балчик, за това, че неизвестно лице чрез взлом е влязло в частен дом в същото село и е извършило кражба на дървен материал и електрожен.
По случая работят служители на РПУ Балчик, образувано е полицейско дознание.
 2. На 10.08.05 г. на територията на РПУ Каварна и РПУ Албена са регистрирани два случая на измами.
 При първия случай в централната част на гр.Каварна неизвестно лице след като е спряло възрастен мъж от същия град му заявило, че дължи на сина му 430 лв., които желае да му ги върне, но разполагал само с едри банкноти. С цел да се одребнят банкнотите  потърпевшия е дал на непознатия 140 лв. След като неизвестното лице е взело парите веднага напуснало местопроизшествието и укрило.
 При втория случай в с.Оброчище общ.Балчик друго неизвестно лице под предлог, че ще достави дърва за огрев е отнело 1000 лв. от жител на с.Кранево общ.Балчик.
 Също след като е получил парите неизвестният извършител е избягал от района на местопроизшествие и укрил.
 По двата случая работят служители на полицията, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане  извършителите  на престъпните деяния. Образувани са полицейски дознания.
 Във връзка с горните случаи РДВР Добрич за пореден път предупреждава жителите на областта да бъдат изключително внимателни в контактите си със случайно срещнати непознати лица, особено с тези, които им правят  примамливи предложения и в никакъв случай да не им предоставят предварително парични суми.
 На територията на РДВР са  регистрирани 7 ПТП с материални щети
 - на 10.08.2005 г. около 05.30 ч. в гр.Добрич от служители на РДВР Добрич е установен 48 г. водач на лек автомобил от гр. Добрич, който го е управлявал след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническото средство с което е изпробван е отчело 2,01 промила в издишвания от водача въздух.
 Материалите по случая се подготвят за бързо полицейско производство по чл.343 Б ал.1 от НК.

Поделенията на РЗ ПАБ   са участвали в гасенето  на 2 пожара

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди