изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:48 EEST
НСБОП и баварската полиция търсят съдействие във връзка със серийни убийства в Германия    
Ред и сигурностСофия. Баварската полиция и НСБОП работят съвместно по разкриването на убийствата на общо седем чужди граждани в Германия - шестима турци и един грък, загинали от 2000 година насам от изстрели на неизвестен до момента извършител, съобщиха от пресцентъра на МВР.


За последните две жертви – 50-годишен турчин и 41-годишен грък, има данни, че преди фаталния юни т.г. са посещавали родните си страни и са преминавали през България, а в Германия сред познатите им е имало българки. От НСБОП и баварската полиция се обръщат за съдействие към гражданите, които разпознаят жертвите, да се свържат с полицията на посочените телефони за връзка с НСБОП или с баварските служители.
Разследването досега установява, че престъпленията носят белега на серийни убийства. Те са извършени с едно и също оръжие – пистолет марка "Ческа", калибър 7,65 мм, като мишените са само чужденци, успели да развият среден и дребен бизнес в чуждата страна.
Последните два случая са от юни 2005 г. На 9 юни между 9,45 и 10,15 часа с няколко изстрела в собствения му павилион за дюнери на ул. "Шаренщрасе" в Нюрнберг е убит 50-годишният турски гражданин Исмаил Яшар. Почти седмица по-късно - на 15 юни между 18,10 и 19 часа, в ключарското му ателие на ул. "Трапентройщрасе" в квартала Вестенд в Мюнхен е разстрелян 41-годишният грък Теодорус Булгаридес.
Останалите пет убийства са извършени от септември 2000 г. насам в германските градове Нюрнберг, Хамбург, Рощок и Мюнхен. Всичките пет жертви са все турски дребни предприемачи.
За разкриване на престъпленията в провинция Бавария са сформирани две специални комисии - “Халбмонд” в Нюрнберг и “Тео” в Мюнхен, които се ръководят от специално сформираната група “Босфор”.
Въпреки че информация за разследването на убийствата има на турски и немски език в сайта на баварската полиция, досега не е получен сигнал, който да доведе до работа по “горещи следи”. В хода на работата по разкриването на последните две убийства на Исмаил Яшар и Теодорус Булгаридес става ясно, че двамата редовно са посещавали родните си страни Турция и Гърция и по различни маршрути са прекосявали България. В свободното си време в Германия често са виждани в компанията на българки.
Все още обаче не са изяснени редица детайли от живота на жертвите, които биха могли да се окажат ключови за разкриването на техните убийства – данни за използваните маршрути и места за отсядане на двамата, както и българите, с които те са контактували в България или пък в Мюнхен и Нюрнберг.
Ако сте сред хората, които са срещали и разпознавате Исмаил Яшар и Теодорус Булгаридес, контактували сте с тях и можете да разкриете детайли за техния начин на живот и битови навици, баварската полиция и НСБОП молят да се обадите на следните телефони в Германия или България:
Специална комисия “Халбмонд”, Нюрнберг: 0049 911 211 2288
Специална комисия “Тео”: 0049 89 2910 0
На посочените в Германия телефони може да разговаряте на английски,немски или турски език.
НСБОП: 02 868 60 61
Дори и най-дребната следа би могла да се окаже от огромно значение за разкриване на серията убийства. Сигналите се обработват при изцяло гарантирана конфиденциалност.
Допълнителна информация по случая може да се получи на тел: 0049 911 211 3222 от господин Грьошл, който е представител на структурата със специално предназначение БАО "Босфор".
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

НСБОП и баварската полиция търсят съдействие във връзка със серийни убийства в Германия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди