изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 22:06 EEST
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ПОЛУЧАВА 95 677 ЛЕВА ЗА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯ    
НовиниПо време на учебна тренировка представители на ключови институции разиграха действия при наводнение

Добричка област ще получи 95 677 лева за преодоляване на щетите от наводнения през 2005 г. Решението за отпускането на средства е взето на заседание на правителствената комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, съобщиха от областната администрация. Сумата е предназначена за общините Добрич и Шабла. Средствата се отпускат по искане на областния управител Иван Иванов.
Миналата седмица в Добрич се е провело заседание на Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, съобщиха още от областната администрация. В учебната тренировка за действие при кризисни обстоятелства са участвали представители на областната администрация, на областната дирекция "Гражданска защита", пожарната, КАТ, Областно пътно управление, "Електроразпределение-Варна", клон Добрич, РИОКОЗ, РВМС, ЦСМП, РЦЗ. Тренировката е проведена във връзка с възникналата и продължаваща в много райони на страната бедствена обстановка след проливните дъждове и наводнения. Изпълняващият длъжността директор на "Гражданска защита" Георги Михов е запознал присъстващите с указанията на Държавна агенция  "ГЗ" за необходимите действия в случай на големи наводнения. По време на заседанието е станало ясно, че е въведено денонощно дежурство в "Гражданска защита" - Добрич.
Членовете на Комисията са разиграли учебно задание, в което е описана бедствена ситуация в Добричка област. Оперативен щаб е приел план за действие. Разиграни са оповестяване на бедствието  и информиране на населението за необходимите действия, привеждане на органите на реда и силите  в готовност, дейности за защита на животните и растенията, управление на неотложните аварийно-спасителни работи, охрана на обществения ред, медицинско осигуряване, извозване на пострадали, евакуиране на население и т.н.
Участниците в заседанието са направили допълнителни предложения. Например, при масово удавени животни да има определени от кметовете площадки за тяхното събиране и загробване, съгласувани с Басейнова дирекция, и нормативната уредба. Да се работи за разкриване на аварийно-спасителен отряд и техника за Добричка област.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ПОЛУЧАВА 95 677 ЛЕВА ЗА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди