изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:40 EEST
Лидерът на ДСБ Иван Костов призова Анастасия Мозер да се върне в България    
ПолитикаСофия. Лидерът на ДСБ Иван Костов призова Анастасия Мозер да се върне в България. Нейното отсъствие прилича на дезертьорство от политическа отговорност, каза още Иван Костов, предаде Дарик радио. Според лидера на ДСБ, ако БНС приеме за премиер Сергей Станишев, това е светкавична политическа смърт в БНС.

"Няма какво да прави в този момент г-жа Мозер във Вашингтон. Това нейно оставане там прилича на дезертьорство от политическите й ангажименти, които така или иначе тя носи. Тя няма какво да прави във Вашингтон, ако иска да е български политик", каза Иван Костов.
Той обвини президента Георги Първанов в неконституционни действия. "С тези изрази, с които си служи, и натискът, на който подлага партиите, преди да даде мандата, който между другото е неконституционен, с говоренето си и с настояването си да има готово правителство с готово споразумение на практика е преминал границите, които Конституцията поставя пред неговите правомощия", аргументира се лидерът на ДСБ.
Той нарече БНС евентуален формален мандатоносител. Такъв формален мандатоносител в Конституцията няма. Според Иван Костов министерските кресла са вече договорени освен мястото на премиера.
"ДПС прави всичко възможно коалицията да бъде тристранна, а да не бъде четиристранна с НДСВ. В проекта на Ахмед Доган НДСВ отсъстват от правителството. Те трябва да изиграят ролята на изкупителна жертва за управлението от преходните 4 години. Те трябва да проверявани, действията им да бъдат ревизирани и те затова са предназначени в неговата собствена представа", категоричен бе Костов.
На въпрос на Дарик радио дали ДСБ ще спечели от предсрочни парламентарни избори лидерът на партията отговори “Със сигурност, но не това е причината за нашите действия” и допълни, че правителство, съставено от БСП, НДСВ, ДПС и БНС, е по-лошо от предсрочни избори.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Лидерът на ДСБ Иван Костов призова Анастасия Мозер да се върне в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди