изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:08 EEST
ЗА ПОЧТИ 140 000 ЛЕВА РЕМОНТИРАТ ЧИТАЛИЩАТА В ТЕРВЕЛСКО    
Култура148 000 лева е осигурила община Тервел за ремонт на читалищата на територията на общината, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

През м.г. за тази дейност са били отделени 94 000 лева. В Тервелско работят 12 читалища. 11 от тях разполагат със самостоятелни сгради. Читалището в с. Зърнево се помещава в местното училище. Това се оказва удачна форма на съжителство, тъй като читалищният секретар участва в училищния живот и децата с лекота и успех се включват в различните форми на самодейност докато са на училище, коментира Д. Илиева.
Осигурените средства се изразходват за ремонт на 9 читалища. С тях се възстановяват фасадите, сцените, зрителните зали, библиотечните помещения. Голяма част от ремонтните дейности се извършват  с  активното съдействие на кметовете по населени места. Целта на общинското ръководство е сградите да добият вида, който са имали преди години, за да могат да бъдат отново средища на живота в селата, сподели Д. Илиева. Към момента са приключени ремонтните дейности на читалищата в селата Безмер, Поп Груево , Каблешково, Орляк, Божан, Кочмар и Коларци. Работи се по завършване на външната част на читалищната сграда в с. Нова Камена. Читалището в гр.Тервел също е в процес на ремонт.

 


Сходни връзки

ЗА ПОЧТИ 140 000 ЛЕВА РЕМОНТИРАТ ЧИТАЛИЩАТА В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди