изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:52 EEST
ТЪРСЯТ СЕ РАБОТОДАТЕЛИ НА 13 БЕЗРАБОТНИ В ПРЕДПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ    
Общество      Търсят се работодатели на 13 души, които отговарят на изискванията и могат да бъдат устроени на работа по програмата "Помощ за пенсиониране", съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич.

От там допълниха, че разполагат със средства за устройване на по-голяма част от тях. Две от лицата в предпенсионна възраст са с висше образование, пет - със средно, а останалите с основно и по-ниско.
       Основна цел на програмата е осигуряване на заетост и помощ за пенсиониране на безработни лица, които са навършили изискваната възраст за пенсиониране за съответната година, но не им достига трудов стаж за формиране на необходимия сбор "точки" от осигурителен стаж и възраст, които дават право на пенсия, припомнят от дирекцията.
      23 лица са работили по програмата през първото шестмесечие на настоящата година, за периода изразходваните средства за реализирането на тези работни места са били в размер на 22718 лева.

 


Сходни връзки

ТЪРСЯТ СЕ РАБОТОДАТЕЛИ НА 13 БЕЗРАБОТНИ В ПРЕДПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди