изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:42 EEST
ФАБРИКА ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ЗАГОТОВКА НА СЕМЕНА ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИ В ДОБРИЧ    
ЗемеделиеПървата в България фабрика за производство и заготовка на семена чрез прилагане на класическата технология за сушене на добричката фирма "Агро Мастер" ще бъде официално открит утре.

Обектът се реализира по проект на програма САПАРД на обща стойност 2 милиона лева, от които 1 млн. лв. собствени инвестиции. В новата фабрика ще бъде затворен целият цикъл на семепроизводство и контрол - от сеитбата на родителските линии на полето през заготовката и калибрирането до опаковката и етикета. Заводът е оборудван с първата в страната технологична линия на датската фирма "Вестгруп". Капацитетът е пет тона на час заготовка на семена царевица. Шестте сушилни са с обща вместимост 100 кубика и електронно отчитане и контрол на целия технологичен процес.
"Агро мастер" обработва 2 500 декара земя в Добричка област. С разкриването на фабриката се осигурява работа на 16 души със специално техническо образование и квалификация. В рамките на една производствена година пък фирмата осигурява сезонна заетост на над 1000 души. "Агро Мастер" изнася хибридни семена царевица и слънчоглед за немски, френски и други западни фирми, а от м.г. и за Япония.

 


Сходни връзки

ФАБРИКА ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ЗАГОТОВКА НА СЕМЕНА ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди