изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:46 EEST
ОТ 1 СЕПТЕМВРИ ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА СУБСИДИРАНЕ НА ЕСЕННАТА СЕИТБА    
ЗемеделиеОт 1 септември областната дирекция на държавен фонд "Земеделие" започва приемането на заявления за финансова линия за есенната сеитба на пшеница, съобщи за НДТ директорът Динчер Хаджиев.

Срокът за договарянето на средствата е 16 ноември. Усвояването им трябва да приключи на 15 декември, а възстановяването на кредита - до 2006 г.
         Вчера УС на ДФ "Земеделие" е гласувал отпускането на 30 млн. лева за есенната сеитба на пшеница. 25 млн. лева ще се предоставят по финансова линия за закупуване на семена за пшеница, реколта 2006 г., като 20 млн. лева ще са под формата на кредит, а 5 млн. лева - ще са безвъзмездна помощ-субсидия. На земеделските производители ще бъдат отпуснати по 5,00 лв./дка от които 4,00 лв. кредит и 1,00 лв. - безвъзмездна помощ. Д. Хаджиев коментира, че през последните години земеделските производители са получавали само субсидии, а сега част от сумата е във вид на кредит.   УС е решил още да бъде намален два пъти лихвеният процент на кредита по линията за закупуване на семена за пшеница, като от 3 % той става 1,5 %.
Максималният размер, до който се подпомага един земеделски производител и свързаните с него икономически лица, е 6 хиляди дка. Ще се подпомагат само сертифицирани и апробирани семена, с посочени сорт и размножение, закупени от регистрирани търговци на семена от пшеница. Семена, собствено производство няма да се финансират. При неиздължаване на кредита в срок, както и досега,  стопаните ще дължат освен стойността на кредита и законовата лихва по него, така също и предоставената им субсидия.

 


Сходни връзки

ОТ 1 СЕПТЕМВРИ ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА СУБСИДИРАНЕ НА ЕСЕННАТА СЕИТБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди