изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:32 EEST
ЕЙЧ ВИ БИ БАНК БИОХИМ И ХЕБРОС БАНК - С ОБЩА ИТ СИСТЕМА    
ИкономикаFlexCube е "Основно банково решение" и "Софтуер на годината" според The Banker

Ейч Ви Би Банк Биохим и Хеброс Банк избраха да изградят общата ИТ платформа на двете банки на базата на основната банкова система FlexCube на i-flex, съобщиха от пресслужбата на банката. Според главния изпълнителен директор и председател на УС на двете банки така ще могат да се удовлетворят все по-високите изисквания и нужди на клиентите.
FlexCube през изминалата година спечели наградите „Основно банково решение на годината" и „Софтуер на годината" на британското списание The Banker на Financial Times Group. Тя е  напълно централизирана и интегрирана основна банкова система за банкиране на дребно, корпоративно банкиране и инвестиционно банкиране. FlexCube е избор на повече от 230 водещи финансови компании в целия свят. Системата е най-продаваното банково решение според класациите за 2002, 2003 и 2004 г. на Banking Systems (IBS), Великобритания. Сред основните й предимства са възможността за постигане на висока оперативна ефективност и за бързо въвеждане на нови продукти и услуги, които могат да се променят в зависимост от нуждите на различни групи клиенти. Управлението на риска се извършва онлайн в реално време.
В момента клиенти на HVB Bank Biochim или на Хеброс Банк получават обслужване в реално време и могат да използват сметките си или да извършват операции във всеки един клон или офис на своята банка, независимо в коя локация на HVB Bank Biochim или Хеброс Банк са станали клиенти. След интеграцията те ще имат възможност да ползват това удобство в цялата обща клонова мрежа на двете банки от над 220 офиси в цялата страна.
Внедряването на новата ИТ система ще започне в средата на септември 2005 г. Интеграционният процес започна на 1 март 2005 година, когато BA-CA и HVB Bank Biochim финализираха сделката по придобиването на Хеброс Банк, като HVB Bank Biochim стана собственик на 10% от Хеброс Банк, a BA-CA придоби 90%.
HVB Bank Biochim и Хеброс Банк имат основни позиции на българския банков пазар. Заедно в тях работят около 2 500 служители, обслужващи над 730,000 клиенти в близо 220 клонове и офиси. С общи активи над 2,8 милиарда лева (към юни 2005 г.), HVB Bank Biochim и Хеброс Банк заемат трето място сред банките в България.
 


Сходни връзки

ЕЙЧ ВИ БИ БАНК БИОХИМ И ХЕБРОС БАНК - С ОБЩА ИТ СИСТЕМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди