изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:54 EEST
БАЛЧИК - ДОМАКИН НА ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ "НЕСТИЯ"    
КултураПърви международен фолклорен фестивал "Нестия - Балчик 2005" започна на 30 август в Белия град и ще продължи до 2 септември. Фестивалът за народни танци и песни ще премине без конкурсен характер с организирането на концерти във фестивалните дни пред морската гара в Белия град. Официалното откриване на детско-юношеския фест започна с дефиле на участниците от центъра на града до морска гара, като продължи с концерт на участниците в по-късните часове.

Организатори на проявата са община Балчик и фолклорна академия "Нестия" - гр. София. Свои колективи представят страните България, Гърция, Италия, Молдова, Сърбия. Участие ще вземат близо 300 деца от 6 до 19 години.
На 31 август и 1 септември ще има отново концерти от 18.30 часа пред Морска гара. Закриването ще бъде на 2 септември с дефиле от комплекс "Двата петела" по алеята до морска гара, където отново ще има концерт. Началото ще бъде от 18.00 часа.
Фолклорната академия "Нестия" е с ръководител хореографът Христо Станков. През трите месеца юни, юли и август се обучаваха в Балчик близо 1800 деца и юноши от Унгария, Румъния, Хърватия, България, Гърция, Италия, Молдова, Сърбия.  Фестивалът е част от заключителния етап на обучението в академията. Идеята на организаторите е проявата да стане ежегодна.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК - ДОМАКИН НА ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ "НЕСТИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди