изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:34 EEST
ЖУРНАЛИСТИ УЧАСТВАХА В ОПЕРАЦИЯ "РЕСПЕКТ"    
Ред и сигурностРепортер на НДТ се присъедини към служителите на КАТ и проследи работата им. От началото на операцията досега в Добричка област са констатирани 553 нарушения на пътя

Журналисти от добричките медии вчера бяха поканени да се присъединят към екипите на КАТ, осъществяващи контрол в рамките на стартиралата в цялата страна операция "Респект". Репортер на вестника ни бе заедно с униформените на бул. "25 септември". Първият спрян автомобил бе ГАЗ 53. Нарушение не бе констатирано, в това число и по отношение на техническата изправност на товарният автомобил. Униформените съставиха обаче глоба по фиш на водач на "Ауди", който бе превишил с 25 километра в час максимално допустимата скорост от 50 километра в населено място. Полицаите спряха за проверка "Ситроен" с транзитна регистрационна табела, при който нарушения нямаше. След това обаче полицейската палка бе вдигната пред "Фолксваген" без никакви номера. Униформените обясниха, че автомобил няма право да се движи по пътя без регистрационна табела. Това е възможно единствено, ако колата е качена на колесар или се тегли от друг автомобил.
Полицаите следят скоростта с т.нар. трафик радар с фискална памет.
От началото на акцията по пътищата на областта са установени 553 нарушения, каза началникът на КАТ подп. Йордан Йорданов. Съставени са 266 акта и 228 фиша. При 132 от случаите се касае за превишена скорост, само за пет дни са засечени 23 неправоспособни шофьори. 68 от автомобилите са били технически неизправни. Операция "Респект" ще продължи до 15 септември и е провокирана от утежнената обстановка по пътищата в цялата страна. "Към нарушителите толерантността ще бъде нулева" - категоричен бе подп. Йорданов. Той заяви, че пътните полицаи стриктно следят за спазване ограниченията на скоростта, за употребата на обезопасителни колани, са спазване на знаците и маркировката и т.н. Нерядко обаче виновни за произшествията са и самите пешеходци, които не спазват местата за пресичане, минават на червен светофар и т.н.
От началото на годината в областта са станали 114 тежки катастрофи, при които са загинали 21 души. Затова от КАТ отправят призив към водачите и пешеходците да спазват стриктно правилата.
 


Сходни връзки

ЖУРНАЛИСТИ УЧАСТВАХА В ОПЕРАЦИЯ "РЕСПЕКТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди