изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:35 EEST
НАГРАДИХА НАЙ-ТАЛАНТЛИВИТЕ МЛАДИ ДИЗАЙНЕРИ НА БЪЛГАРИЯ    
ТуризъмНа 11 септември в курортен комплекс Албена се проведе финалният заключителен кръг на конкурса за млади дизайнери, организиран от Националната Камара за мода.

Бяха връчени и награди на най-талантливите участници. Голямата награда - първо място на конкурса,  спечели Силвия Павлова от София в раздел "Висша мода", събрала най-много - 474 точки. Тя ще представи България на международен фестивал в Италия през пролетта на 2006 година. Едноседмичен стаж в Триест и Милано спечели Аралия Русинова, второ място е раздел "Връхни облекла и кожи".
Трима от участниците ще бъдат гост-дизайнери в модното дефиле "Мода в движението" в Калабрия - Италия, през юни  2006 година. Людмира Аристотелова от Бургас взе първо място в раздела "Вечерни облекла", а Александра Маркова от София - първо място в раздела "Спортно-елегантна мода". Следва Росица Илиева от София - второ място "Висша мода". Благодарение на Анна Мария Гюзелева те ще получат пълно медийно отразяване в италианските медии по време на стажа си. Едноседмичен стаж при Жан Пол Готие и "Хермес" - Париж, Франция получава 17-годишният Евгени Петков от Ботевград.
Всички участници, класирани на първо място, ще бъдат представени с изложба на идейните им модни проекти и експозиция на моделите в българския културен център в Париж, Франция. Г-жа Джулия Хендридж от Чехия осигурява спонсорство в материалите от естествена коприна за колекция "Вечерни облекла" на Магдалена Георгиева от Смолян, спечелила второ място в раздела  "Вечерни облекла". Всички финалисти на първо, второ и трето място получават едногодишен договор за публикуване на идейни проекти, скица и продажби на модели в 10-езичното списание за мода "Студио Надин Стайл".
        Участничката с най-много номинации е Катя Парапанова от Смолян, която е глухоняма и с намалено зрение, но спечели второ място за "Връхни облекла" и кожи. Нейни идейни проекти ще бъдат на корицата на следващия брой на списанието. Освен това спечелилите първо място получават 4 дефилета - две в Пловдив и две в София, второ място - две участия на национален подиум, а класираните на трето място - едно участие в модно дефиле. Всички финалисти ще бъдат представени пред националните медии с модно дефиле в сградата на БТА в началото на октомври. Всеки награден получава още и безплатно обучение в семинар за модни тенденции - Зима 2007 в София, който се ръководи от г-жа Мара Михел - председател на Съюза на немските дизайнери, и участие в международна дизайнерска борса-договаряне на трудови ангажименти последната седмица на октомври в Пловдив.
       Наградените получиха и подаръци от Албена, спонсор на събитието. Наградата "Авторска фешън музика" и спонсориране на издаване на компактдиск получи Георги Томбашки. За грим бе отличена Красимира Илиева, наградата включва и ангажименти като стажант при гримьора на БНТ Иво Живков и Гаро Папазян. За хореография награда - ангажименти на национален и международен форум в Италия, бе присъдена на Иван Донев.

 


Сходни връзки

НАГРАДИХА НАЙ-ТАЛАНТЛИВИТЕ МЛАДИ ДИЗАЙНЕРИ НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди