изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:32 EEST
СЕМЕЙСТВО ОТ ДОБРИЧ ПОСЕТИ ВСИЧКИТЕ 100 НАЦИОНАЛНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТА НА БЪЛГАРИЯ    
ЛюбопитноЕдно семейство от Добрич само за една календарна година успя да посети всичките 100 национални туристически обекта.  ТД “Батовска долина” Добрич връчи на старателните и любознателни отличници туристи двете значки – бронзова и сребърна за посетени съответно 25 и 50 НТО.

Имената на щастливците са семейство Валентин, Цонка, Милена и Янислава Митеви. Те ще получат златните значки, заедно с грамоти в СС на БТС в София. Следва вписване в книгата на всички, които са посетили 100-те НТО и участие в томбола за допълнителни награди, съобщи за НДТ Красимир Ненов -председател на ТД "Батовска долина"

Движението “Опознай България 100 Национални туристически обекта” е създадено през 1966 г. от БТС. То е уникално и единствено по рода си в световен мащаб. Целта е туристите да се запознаят с най-хубавите и свидни за всеки българин природни и исторически забележителности.

От 1966 г. до сега носители на златна значка са общо 8868 души за цяла България. За 2005 г. носители на сребърна значка са 180, а на бронзова 800.

През 2003 г. Българският туристически съюз съвместно с Министерството на младежта и спорта възроди движението като бяха издадени нови книжки и карти с обновен списък на 100-те НТО. Всъщност обектите са много повече от 100, защото под един номер в някои населени места са посочени няколко обекта.

За Добрич и Добричка област обектите са: № 23 – гр. Добрич- Художествена галерия и Дом паметник “Йордан Йовков”, и № 24 за Добричка област – гр. Балчик – Архитектурно парков комплекс “Двореца”, Университетската ботаническа градина и нос Калиакра край град Каварна.

“Ние наистина сме щастливи, че успяхме да посетим всичките 100 НТО. Погледнахме във всички кътчета на България, видяхме много красиви места, научихме много интересни истории. Най-трудно беше достигането на връх Ботев. Хубава е България. Сигурно има още много интересни места, които си заслужава да се видят, но след като успяхме да обходим всичките обекти включени в движението “100 НТО” с гордост можем да кажем: “Ние познаваме България”. Сега си правим планове по какъв начин да посетим 10-те най-известни световни туристически обекти.” – каза за НДТ Милена Митева, ученичка в 11 клас на ПМГ.

НДТ

 

 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВО ОТ ДОБРИЧ ПОСЕТИ ВСИЧКИТЕ 100 НАЦИОНАЛНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТА НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди