изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:20 EEST
ШУМЕН ДОМАКИНСТВА НА КУЛТУРНИ ПРАЗНИЦИ "АЛБЕНА '2005"    
ТуризъмШумен е част от градовете, включени в Националните културни празници “Албена 2005”, които по традиция се провеждат през последната седмица на септември, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

През тази година празниците са посветени на 125- годишнината от рождението на Йордан Йовков. Тържествата се организират от “Албена АД”, издателство “Захарий Стоянов” и общините: Шумен, Балчик, Варна, Велико Търново, Добрич, Каварна, Русе, Силистра и Търговище. Проявите ще бъдат закрити на 28 септември в крайдунавския град Русе.

Днес в Шумен ще гостуват: Иван Гранитски, Виктор Пасков, Евтим Евтимов, акад. Антон Дончев, Найден Вълчев, проф.Васил Проданов, Владимир Владигеров, Ценко Минкин, Венцислав Кисьов, Панчо Панчев, Цветан Казанджиев.

Тази вечер от 21 часа в културно-информационния център в Албена ще бъде изнесен концерт "Виенски звуци" с участието на Владимир Владигеров - цигулка и Джени Петрова - пиано. Утре фолклорен ансамбъл "Загорче" ще изнесе концерт в курорта, а в 21 часа ще бъде дадено началото на първия фестивал на пантомимата в България. На 26 септември в 11 часа в Добрич ще се открие изложба-базар с участието на български издателства, а от 17 часа изложба в Художествената галерия ще открие Цветан Казанджиев. По-късно в Огледалната зала ще има литературен конкурс-спектакъл. НДТ

 


Сходни връзки

ШУМЕН ДОМАКИНСТВА НА КУЛТУРНИ ПРАЗНИЦИ "АЛБЕНА '2005" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди