изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:29 EEST
Китайската централна банка разшири рейнджа на търговия на юана    
КитайКитайската централна банка разшири рейнджа на търговия на юана спрямо всички валути с изключение на долара до 3.0% от 1.5%. Това е една от серията реформи целяща да продължи либерализацията на валутния пазар на страната, след ревалвацията на юана с 2.1% по отношение на долара от 21 юли.

Едновременно с това беше сложен край на фиксирането на курса на китайската валута към долара и се премина към режим на управлявано променлив валутен курс.
Централната банка на страната заяви, че при сделките с клиенти (т.н. търговия на дребно) банките ще могат сами да определят спредовете купува/продава при търговията със всички валути без долара.
Разширен беше спреда купува/продава, в който банките могат определят котировките си за сделки с клиенти и при доларовата търговия.
В изявление централната банка аргументира предприетите действия със стремежа си за развитие на валутния пазар и усъвършенстване на механизма на определяне на валутния курс на юана. Освен това, по този начин се дава свобода на банките да определят котировките си и се увеличава способността им да избягват валутни рискове.
finance.news.bg
 


Сходни връзки

Китайската централна банка разшири рейнджа на търговия на юана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди