изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:06 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПлевен. При специализирана полицейска операция служители от Второ РПУ и РЗБОП– Плевен са задържали Ц.П. /30 г./, жител на същия град.

 В нощта на 24 септември около 1,30 часа при обиск и претърсване служителите на реда са иззели самоделно взривно устройство. Адската машина е намерена в багажника на лек автомобил “БМВ”, собственост на заловения Ц.П., паркиран пред дома му в Плевен. Според оценката на експерти самоделката се състои от тротил и капсул детонатор с огнепроводен шнур. Първоначално Ц.П. е задържан за 24 часа, а в последствие за 72 часа. Материалите са докладвани в прокуратурата. По случая е образувано дознание. Самоделното устройство е иззето за експертиза от служители на ДОТИ – МВР. 
Пазарджик. Дързък апаш обра дърводелски цех, намиращ се в курорта “Юндола”. Крадецът е използвал прикритието на нощта на 22 срещу 23 септември и разбил вратата на складовото помещение. Извършена е кражба на моторен трион “Щил” и две резачки “Хускварна”. Дървопреработвателния цех е собственост на столична частна фирма. Щетите се оценяват на около 2 800лв. Работата по случая продължава.
СДВР. При полицейска проверка на бул.”Мадрид” след полунощ автопатрул на Пето РПУ заловил четирима младежи. Единият от тях направил опит да изхвърли незабелязано найлонов плик с марихуана. В районното управление са отведени А.А./21 г./ - изхвърлил плика, известните на полицията П.П./22 г./ - осъждан , Д.Д./19 г./ и Б.К./21 г./. Срещу  четиримата е образувано дознание. Задържани са за 24 часа в полицейския арест. За 24 часа в ареста на Четвърто РПУ са задържани С.Т./17 г./ и Х.В./24 г./, които са заловени с пакетчета марихуана и амфетамин при рутинни проверки на патрули в района на НДК и на ул.”Цар Самуил”.
Служители на Пето РПУ заловиха през празничните дни автокрадците Х.М./18 г./, криминално проявен, и известните на инспекторите от Детска педагогическа стая П.И./17 г./ и Л.В.//17 г./. Първият от тях противозаконно отнел лек автомобил ”Опел Астра” от паркинг пред Интернет клуб в ж.к.”Надежда”. По-късно колата била открита от полицейските служители в района на Второ РПУ и върната на собственика. Срещу Х.М. е образувано дознание, взета му е мярка за неотклонение “подписка”. Двамата непълнолетни негови “колеги” пък откраднали ”Москвич 412” пред кооперация в ж.к.”Суха река” и след като собственикът подал жалбата в РПУ, били разкрити и заловени от служители на ПУ”Подуене”. Срещу непълнолетните също е образувано дознание, материалите по случая са изпратени на СРП за образуване на предварително производство.
Криминално проявеният В.К./27 г./ бе заловен от служители на Девето РПУ, след като проникнал с подправен ключ в жилище в ж.к.”Люлин” и откраднал телевизор, уредба, 300 евро и различни вещи.След залавянето му от полицаите част от откраднатото е намерено и иззето. На В.К. е взета мярка за неотклонение “задържане под стража”. След взломна кражба на златни бижута от апартамент на бул.”Арсеналски” служители на ПУ”Лозенец” заловиха извършителите на престъплението – известния на полицията В.М./29 г./,осъждан и съучастника му Б.Е./21 г./. Двамата са разпитани и са им наложени мерки за неотклонение “парична гаранция”.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 10 криминални престъпления, а от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 15 криминални деяния.
РДВР-София. Полицаи от РПУ-Самоков издирват четирима младежи, нанесли побой на 59-годишен мъж. Инцидентът се разиграл в събота на бул. “България”, около 13.30 часа.  Потърпевшият направил забележка на младежите, които обрали дюлята на съседа му. Мъжете вкупом се нахвърлили върху човека и му нанесли побой. При един от ударите с дръжка от лопата била счупена ръката му. Веднага след случилото се нападателите избягали с каруца. На пострадалия е оказана медицинска помощ в местната болница. По случая се води дознание. 
Двама младежи пострадали след пиянска свада пред дискотека в с. Горна Малина през нощта на 24 септември. Един от тях – Д.И. /19 г./ от с. Григорево, нанесъл удари със стъклена бутилка  по главите на Л.Ц. /20 г./ и 16-годишен софиянец. Потърпевшите били откарани във ВМА - София с разкъсно-контузни рани. Непълнолетният е оставен под лекарско наблюдение без опасност за живота му. Срещу уличения се води дознание за едро хулиганство.
Само за събота и неделя в РДВР-София са образувани девет бързи полицейски производства срещу водачи, употребили алкохол.

Ловеч. След няколко денонощия непрекъсната работа на 23 септември са разкрити извършителите на двойното убийството на съпрузите от с.Голец,  станало на 14 срещу 15 септември. Това са И. П.- 18-годишен с постоянен адрес в Ловеч, временно пребиваващ в Троян и 22-годишният К.Д. от Троян - бе съобщено днес  от директора на РДВР-Ловеч полк. Светослав Петров. При направените претърсвания в домовете на задържаните в Ловеч и Троян и в няколко заложни къщи са намерени и иззети предмети и вещи, свързани с извършеното престъпление - златно колие, четири златни пръстена, четири златни монети. Извършителите са направили самопризнания и за отнети 1500 лева, които похарчили. Криминалистите от РДВР-Ловеч, РПУ-Угърчин и РПУ-Троян са открили дрехите и маските за лице, с които извършителите са били облечени в нощта на убийството, а също и два пистолета  и ключовете от къщата на жертвите. В хода на работата станало ясно, че двете момчета са най-вероятните извършители и  на грабеж на бензиностанция в гр.Бяла,област Варна в края на юли-началото на август 2005 год., а също и на влизане с взлом в касовото помещение на кметството в с.Ломец-община Троян в края на  август 2005 год. Задържането на И. П. и К.Д.е станало в Троян, след което те са откарани  в следствения арест в Ловеч с мярка 72 часа.  И.П. е криминално проявен и срещу него са били образувани седем преписки по времето, докато бил ученик. В един от случаите той  извършил кражба на цигари от хранителния магазин на жертвите от с.Голец.  К.Д. до този момент не е бил известен на органите на реда.Работата по случая продължават служители на РДВР-Ловеч и ОСлС-Ловеч- бе съобщено на пресконференция днес.

Пловдив. Трима шофьори са заловени да управляват МПС след употреба на алкохол. На 23-ти, около 20 часа на бул.”В. Априлов” в Пловдив автопатрул спрял за проверка товарен автомобил “МАН” с водач В.В. на 60 години от Виена. Дрегерът показал 1,78 промила алкохол в кръвта. С 1,80 промила алкохол е задържан А.Р./44/ от Асеновград, който управлявал мотопед “Хонда” без регистрация. Проверката е била извършена вчера около 19.30 часа на ул.”Цар Иван Асен ІІ” в Асеновград. Същия ден около 19 часа на кръстовището на бул.”Цариградско шосе” и ул.”Ландос” в Пловдив е бил спрян лек автомобил “Ауди 80” с водач А.И./33/ от Хасково. Проверката с дрегер установила 2,44 промила алкохол в кръвта на шофьора.  С 1.30 промила алкохол в кръвта шофирал Х.И./20/, предизвикал инцидент, от който получил охлузни рани по тялото. Произшествието станало  на ул.”Найден Геров”. В 21.15 часа младежът от Стамболийски  карал лек автомобил “ВАЗ”,  и  поради движение с несъобразена скорост, ударил в лентата за насрещно движение колата пред него -“Опел Кадет” с водач Н.А./35/ от Стамболийски, който заобикалял паркиран автомобил.
 
ПТП. Възрастен бургазлия почина на място след удар от лека кола. Вчера, около 17.20 ч. на пътя Бургас–София на разклона за Българово,  “Ситроен”, с бургаска регистрация, управляван от 27-годишния Ж.Б. от Бургас блъска чакащия на автобусната спирка пешеходец – В.Ф., на 83 години от Бургас, който починал на място. Причините за инцидента са неправилно изпреварване от страна на водача, който изгубил контрол над колата, излязъл извън пътното платно, ударил фатално чакащия на спирката пешеходец, след което се преобърнал в близкия лозов масив. От инцидента е пострадала леко и пътуваща в ситроена Н.Б., 31 годишна от Бургас.
Две момичета пострадаха при злополука тази нощ в центъра на столицата. Около 1.20 часа  в полицията е получен сигнал за пътно произшествие в района на БНБ, където таксиметров автомобил “Хюндай Лантра" /със софийска регистрация/  блъснал  две момичета. 39-годишният водач, управлявал леката кола, карал по пл.”Батенберг” в посока от ул. “Г.С.Раковски” към пл.”Независимост” /бул.”Дондуков”/, когато станал инцидентът. Пострадалите пешеходки веднага са откарани за оказване на медицинска помощ в Института “Пирогов”. Д.М /18 г./ е с по-сериозни травми и с опасност за живота.  За лечение е оставена и връстничката й М.С. На мястото на инцидента е извършен оглед, предстои изясняване на обстоятелствата, довели до произшествието. Установено е, че водачът управлявал автомобила след употреба на алкохол-пробата с дрегер показала 1.66% промила. По случая е образувано следствено дело. 39-годишният таксиметров водач е задържан в Столичната следствена служба.

ПАБ. 13 огнеборци с 5 противопожарни автомобила потушиха пожар, възникнал вчера вечерта в Бургас. Сигнал за огъня в ресторант “Камъша в бургаския комплекс “Лазур” е  получен около 19.50 ч. в Пето РПУ. При пристигането екипите установяват, че вече горят покривната конструкция, оборудването в заведението и инвентар в складовото помещение. При пожара няма пострадали, тъй като ресторантът не работи от началото на юни. Причините за възникването на инцидента и нанесените щети са в процес на установяване от служители на Пето РПУ Бургас.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди