изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:22 EEST
Четирима българи ужилили стотици австралийци от банкомати    
Ред и сигурност

Четирима българи с канадски паспорти бяха задържани в Сидни за измами с банкомати. Стотици банкови клиенти са били ограбени през последните два месеца с устройства прикрепени към банкомати в различни квартали и предградия.



Това съобщава електронното издание на австралийския "Дейли телеграф", цитиран от БГНЕС. Двама от българите са арестувани още в неделя сутринта докато са изваждали устройствата от банкомати в Мариквил и Самър Хил.

По данни на полицията, устройствата са били прикрепени към отвора на банкоматите с двойна лента и са били снабдени с миниатюрна камера. Благодарение на нея се записва информацията от картата, която е пъхната в банкомата, след което измамниците записвали информацията на магнитна лента на друга карта. Камерата записва и пин-кода на клиентите и така крадците могат да извадят дубликат на картата и да теглят пари с нея. Двамата арестувани са на възраст 27 и 23 години. Те са хванати заедно с устройствата. По-късно в неделя полицията е извършила обиск на къща в Дий Юнит и е открила скривалището на измамниците, заедно с материалите, използвани за изработване на устройствата и 146 000 долара в брой. Задържани са още двама души на 22 и 45 години. Четиримата са българи с канадски паспорти. Вчера те са изправени пред австралийски съд по обвинение в измами.

Австралийският "Сънди Таймс", цитиран от Фокус, също съобщава за измамата. Вестникът уточнява, че в неделя австралийската полиция е обискирала жилище в Сидни, в което са открити магнитни декодери, сканиращи устройства, както и 146 000 долара в брой. Детектив Марк Рудолф, който разследва измамата, заяви, че в двама от общо четиримата задържани при операцията българи са намерени сканиращи устройства в момента на ареста. След като уредите са копирали ПИН кодовете на клиентите, номерата са били прехвърляни на празен носител. Според източници от австралийската полиция един от клиентите на банката е измамен с 600 000 долара.News.dir.bg
 


Сходни връзки

Четирима българи ужилили стотици австралийци от банкомати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди