изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:57 EEST
Месопроизводители от още 2 области да следят за "луда крава", нареди МЗГ    
Здраве Собствениците и ръководителите на месодобивни и месопреработвателни предприятия в още две области – Хасково и Кърджали, са задължени да

отделят при клане от преживните животни онези материали, които са специфично рискови за предаване на трансмисивни енцефалопатии /т. нар. “луда крава”/.

Това гласи заповед на министъра на земеделието и горите Нихат Кабил, която допълва предишно нареждане от 16 ноември 2004 година.

Шумен, Търговище, Варна, Добрич, Силистра, Русе, Разград, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Плевен, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, София и Софийска са областите, посочени в предходната заповед.

Отстранените специфично рискови материали трябва да се оцветяват с боя, да се събират отделно от останалите нискорискови части на преживните животни – говеда, овце и кози, и да се предават за пълното им обезвреждане в екарисажа “Брамас” АД, гр. Шумен.

Ветеринарните инспектори осъществяват стриктен контрол при отстраняването, събирането, оцветяването с боя и докарването им в екарисажа или загробването им.

Контролът по изпълнението на заповедта се възлага на генералния директор на Националната ветеринарно-медицинска служба, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и горите.

http://www.news.bg

 


Сходни връзки

Месопроизводители от още 2 области да следят за "луда крава", нареди МЗГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди