изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:01 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСофия. През изминалото денонощие столичната полиция разкри извършителите на 23 престъпления: грабители, наркоразпространители, крадци, побойници са задържани в районните полицейски управления.

По жалба на 20-годишен младеж криминалисти от Второ РПУ разкриха 28-годишния С.С., осъждан. Той нападнал жертвата си на бул.”Мария Луиза” и след нанесен побой отнел личната карта, пари и мобилен телефон. В грабеж е уличен и 52-годишният рецидивист С.Д., който на Централна жп-гара отмъкнал насила мобилния телефон на столичанка. Служителите на реда са по следите на извършителите, които до момента се укриват.
Шест пликчета с бяло прахообразно вещество открили при личен обиск на 48-годишния Е.Б. полицаи от Второ РПУ на 21 септември. Направената химическа експертиза установила, че веществото е кокаин с общо тегло над 8 грама. Материалите по случая са докладвани на прокурор от СРП за образуване на предварително производство. При проверка на лек автомобил “Форд Ескорт” друг полицейски екип открил на задната седалка плик със зелена тревиста маса, която се оказала марихуана. Срещу 27-годишния водач Н.В. от Кюстендил е образувано дознание. На 24 септември автопатрул спрял за проверка в ж.к.”Суха река” лек автомобил “Фият Типо”, в който пътували 29-годишният Б.М. и 25-годишният П.Г. – и двамата регистрирани за предишни престъпления. Водачът Б.П. бързо изхвърлил няколко топчета, опаковани в син найлон, съдържащи кафеникав прах. Тестът показал, че веществото е хероин. Двамата са задържани за 24 часа.
Криминалисти от Шесто РПУ разкриха автокрадец, който преди време отнел противозаконно лек автомобил “ДЕУ”, паркиран в жк.”Лагера”. Извършителят А.Д. /34/, осъждан за криминални деяния, успял веднага да продаде колата. След упорита оперативно-издирвателна работа криминалистите влезли в дирите му, заловили го и го уличили в престъпление по чл.194 от НК. Наложена му е мярка “задържане под стража”.

Ямбол. Полицаи от РПУ–Тунджа предотвратиха кражба на над два тона грозде. На пътя между селата Межда и Гълъбинци, към  в 3 часа след полунощ служители от РПУ–Тунджа задържаха 13 мъже от с. Сотиря, Сливенска област. Те превозвали над два тона  грозде, натоварено в три автомобила. При последвалата проверка е установено, че гроздето е откраднато от лозов масив на ЗК “Единство” в с. Ботево, община Тунджа. Между задържаните има и непълнолетни. Краденото е иззето и върнато на председателя на кооперацията. По случая е  заведен заявителски материал.

ПТП. Благоевград. Млад и неправоспособен мотоциклетист загина при пътен инцидент край село Ръждак, община Петрич. Вчера по тъмно, около 20 часа,  на пътя от селото към Петрич, на около два километра преди града, на прав и сух асфалтов участък, неправоспособният водач С. Е. /на 20 г./ от Петрич, управлявал с несъобразена скорост нерегистриран мотоциклет “ Гарели”, когато се блъснал в задната част на движеща се по пътя неосветена каруца, собственост на Т. Г. /на 65 г./ от Петрич. В резултат на удара водачът на мотоциклета умира на място, а возещият се на задната седалка негов баща е настанен в травми  без опасност за живота в болницата в Петрич.
С мозъчно сътресение и фрактури е пострадал млад водач, който се    заби в стадо крави с лекия си автомобил. Вчера, около 19 часа, на пътя Якоруда – Разлог, близо до отклонението за Якорудски бани, правоспособният С. Ш. /на 19 г./ от село Юруково, с едногодишен стаж като шофьор, карал  по прав участък  лек автомобил “Опел Вектра”, когато се ударил в идващото в насрещното движение  стадо крави. В резултат на удара е пострадал водачът, който е с мозъчно сътресение, фрактури на носа и ключицата. Пострадалият е настанен  в болницата в Разлог без опасност за живота, едно животно е умряло, няколко са засегнати.

Хасково. Възрастен мъж почина при пътно-транспортно произшествие между харманлийските села Калугерово и Пясъчево, Инцидентът станал малко преди 18 часа между “Рено”, управлявано от В.Т./38 г./  от София и Трабант, шофиран от 63-годишния К.С. от с.Троян, Симеоновград. Водачът на реното, при изпреварване навлиза в платното за насрещно движение и се удря челно в другата кола. От удара, на място е починал възрастният мъж. Пътувалата в трабанта - Д.И./60 г./ от Гълъбово е починала в болницата в Гълъбово, а 62-годишният Н.Н. от с. Троян е с травми, без опасност за живота.

Видин. 56-годишен мъж загина при пътна злополука. Към 11 часа  вчера, на регулирано с пътни знаци кръстовище в с.Тополовец,  лек автомобил “Опел Вектра” с монтанска регистрация, управляван от Т.Г./25г./ от с.Замфир, не спазил  пътен знак Б-2, отнел предимство и е ударен от движещия се по главен път товарен автомобил с влекач . Тежкотоварният “Ивеко” с полуремарке /със словенска регистрация/ е управляван от словенски гражданин. В резултат на произшествието на място е загинал пътувалият на задната седалка в лекия автомобил 56-годишен мъж от Карнобат. Т.Г. е настанен във видинската болница,  без опасност за живота. По случая е образувано следствено дело.

Ловеч. На 26.09.2005 г. около 20.00 часа в гр. Тетевен, на ул. "Иван Вазов", лека кола “Фолксваген Голф”, управляван от К.Н., 39- годишен от Тетевен, удрил 62-годишна пешеходка. След инцидента шофьорът напуснал местопроизшествието и се укрил. При проведеното издирване К.Н. е открит в паркираната в гаража му кола. Шофьорът е изпробван с дрегер и е установена концентрация на алкохол в кръвта 3.08 промила. Пострадалата е транспортирана в болницата в Ловеч с опасност за живота и в ранните часове днес е починала. По случая е образувано следствено дело, а шофьорът К.Н. е задържан за 24 часа в РПУ-Тетевен.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди