изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:53 EEST
Публично обсъждане на закона за Черноморието ще се проведе следващата седмица    
НовиниСледващата седмица се предвижда да се проведе публично обсъждане на закона за Черноморието, съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

Той посети свлачището в района на спирка “Панорама” след КК “Златни пясъци”. Усилията ни са насочени към обвързване процесите по устройството на териториите с ангажименти на общините, с цел да се предотврати масово застрояване на места, където няма изградена подходяща инфраструктура, коментира министърът. Той допълни, че предвидените в закона забрани за строителството по Черноморието не са толкова големи.

Два проекта се обсъждат във връзка с пречиствателната станция в КК “Златни пясъци” – разширяване на станцията или изграждане на колектор до станцията във Варна, каза още министърът на регионалното развитие и благоустройството. Той посочи, че е поръчано изследване, за да се установи кой е най-удачният вариант от финансова и от екологична гледна точка. Водата няма да поскъпне поне в следващите три години, каза министър Гагаузов в коментар за появилата се информация за поскъпването на водата. Според министъра, новата цена ще бъде непосилна за потребителите.

Още една година ще е решаваща за преодоляване на проблемите на републиканската пътна мрежа, каза още Асен Гагаузов. Той допълни, че повече средства се инвестират в пътищата от републиканската пътна мрежа в сравнение с останалата част от пътната мрежа. Според министър Гагаузов трябва да се направи промяна на структурата на капиталовите разходи за рехабилитация на пътищата.

В момента върви оценяване на проектите по пилотната интегрирана грантова схема за регионално развитие на Североизточния планов регион. По първоначална информация проектите не са с добро качество, каза министър Гагаузов в отговор на журналистически въпрос.


 


Сходни връзки

Публично обсъждане на закона за Черноморието ще се проведе следващата седмица | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.33 секунди