изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:30 EEST
ТЕРВЕЛ ЩЕ КАНДИДАТСТВА ПРЕД СИФ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СТАРЧЕСКИ ДОМ    
НовиниСесия на Общинския съвет на Тервел ще се проведе утре, съобщи за НДТ председателят Исмет Абил. На нея кметът Живко Георгиев ще бъде упълномощен общината да кандидатства пред Социално-инвестиционния фонд на Министерството на труда и социалната политика с проект за изграждане на Дом за стари хора.

 Ще бъде поискана максималната сума, която отпуска фондът - 400 000 лева, като 20 процента от тях ще са собствено участие на общината. Старческият дом вероятно ще е в село Полковник Савово, има идея да е и в Теврел, като за целта се търси подходяща сграда, каза И. Абил. Капацитетът на социалното заведение ще е за 25 души. Община Тервел ще кандидатства пред СИФ и с проект за дофинансиране на ремонтните работи на СОУ "Йордан Йовков".
На сесията на ОбС ще бъдат направени отчети за финансовото състояние и дейността на Многопрофилната болница за активно лечение в Тервел и на общинската фирма "Общински дейности". За втори път ще бъде внесено предложение за избор на обществен посредник. На предното заседание омбудсман не бе избран, тъй като при гласуването не бе постигнато квалифицирано мнозинство от две трети, припомни Исмет Ибил. Този път изградената за целта временна комисия ще предложи на съветниците да изберат между двама юристи - Начо Железов и Стефан Киров.
Съветниците на Тервел ще упълномощят кмета Живко Георгиев за подписване на споразумение с Териториалната данъчна служба и за увеличаване на щата на администрацията с пет души, във връзка с администрирането на местните данъци и такси от общината от 1 януари 2006 г. Ще бъде открита процедура за провеждане на конкурс за обществен превоз на пътници.

 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ ЩЕ КАНДИДАТСТВА ПРЕД СИФ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СТАРЧЕСКИ ДОМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди