изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:47 EEST
ПРЕВРЪЩАТ ЦДГ В ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА    
ОбществоДетската градина в с. Полковник Савово ще бъде превърната в Дом за стари хора, съобщи зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева.

 Както НДТ писа, на предстоящата сесия на Общинския съвет кметът Живко Георгиев ще бъде упълномощен общината да кандидатства с проект пред Социално-инвестиционния фонд на Министерството на труда и социалната политика за отпускане на средства за дома. Спряхме се на сградата на детската градина, защото тя ще бъде закрита. За съжаление, данните от ЕСГРАО показват, че през последните три години не се е родило нито едно дете и не можем да я запазим дори като полудневна, коментира Дияна Илиева. Тя обясни, че сградата е масивна, с южно изложение. Имала и 6 декара двор, който бил подходящ за обособяване на кътове на открито. Ако исканите средства бъдат отпуснати, те щели да бъдат достатъчни за един основен ремонт на сградата, който ще я превърне в модерна и уютна за възрастните хора. Общината търсела вариант домът да е в град Тервел, но нямало подходяща сграда. С. Полк. Савово е само на 2 километра от общинския център, има и подходящ транспорт.
В момента възрастните хора от община Тервел се настаняват предимно в дома в Алфатар, малка част от тях и в Добрич. Налага се да чакат дълго време, затова общинското ръководство прецени че има нужда от тази социална услуга, коментира Дияна Илиева.

 


Сходни връзки

ПРЕВРЪЩАТ ЦДГ В ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди