изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:05 EEST
ДВОЕН УСПЕХ ЗА МИЛЕН ПАВЛОВ В ТЕНИСТУРНИРИТЕ "ДОБРИЧ 2005"    
СпортВ два последователни уикенда на кортовете на ТК "Добрич" се проведоха турнири по тенис от веригата "Добрич 2005". В осмия за годината турнир за мъже на сингъл взеха участие 21 любители на аристократичния спорт.

Доказателство за силата на състезанието на фактът, че в надпреварата се включиха първите осем от временната ранглиста, която наброява 51 състезатели. Турнирът ще се запомни с невероятно оспорвани срещи. Десет двубоя завършиха с тайбрек, включително и финалът, в срещите имаше множество обрати, а победител стана Милен Павлов, който никога досега не беше печелил турнир от тази тенисверига. Атрактивната схема с две отпадания дава възможност на състезател да спечели турнир с една загуба. Марио Братоев бе на път да направи това след загуба от Радо Петков в горната част на схемата. След това обаче Братоев елиминира последователно трима от най-добрите участници в тенисверигата: финалиста от миналия турнир Йордан Желев с 5:1 гейма, обърна мач срещу втория във временната ранглиста Сергей Владов, след като Владов водеше с 4:2, после победи с тайбрек и водача във временното класиране Атанас Радинов. На полуфинала Братоев имаше шанс да вземе реванш от Радо Петков и почти го направи, след като поведе с 4:1 - не му достигна само гейм, за да играе финал. Радо драматично обърна мача и спечели в тайбрек с 10:8. Милен Павлов направи дебюта си като победител в турнир от тази тенисверига, след като отдавна показва добра форма и има единични победи над сочените за фаворити. Явно това беше денят на Павлов. Той елиминира лесно Слав Славов със 7:0, след това отстрани третия в ранглистата Николай Ганов със 7:4 и накрая почти на шега изхвърли от престижната част на схемата втория Сергей Владов със 7:1. На финала срещу Радослав Петков започна неуверено - Петков поведе с 5:2 игри. Тогава Милен разбра, че няма какво да губи, заигра на ръба на възможностите си и с много воля успя да изравни 5:5. Стигна се до тайбрек, в който Павлов спечели със 7:4.

 Временната ранглиста продължава да се оглавява от Атанас Радинов с 4750 т., а след него се нарежда Радослав Петков с 3900 т. На трето място с по 3730 т. са Милен Павлов и Сергей Владов. Четвърти е Николай Ганов с 3280 т.

Следващият турнир от тенисверигата за мъже е следващата събота от 12.00 ч. на кортовете в СК "Проктор". Преди това клубът ще проведе последния за годината турнир за жени, който е с начало 9.00 ч.

 


Сходни връзки

ДВОЕН УСПЕХ ЗА МИЛЕН ПАВЛОВ В ТЕНИСТУРНИРИТЕ "ДОБРИЧ 2005" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди