изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:32 EEST
Министър Нихат Кабил забрани вноса на птици от Румъния и Турция    
ЗдравеСофия. Три заповеди във връзка с констатирани огнища птичи грип на територията на Турция и Румъния подписа днес министърът на земеделието и горите Нихат Кабил, съобщиха от Министерството на земделието и горите.

С първата се забранява вносът от двете страни на диви и домашни живи птици, стокови и разплодни яйца, както и суровини и продукти от птици с изключение на тези, които са претърпели термична обработка и такива, добити преди 25 септември. Внесените след тази дата птичи продукти и суровини от Турция и Румъния да се реализират само чрез термична обработка, която гарантира обезвреждането на вируса на птичия грип.
Контролът по изпълнението на заповедта е възложена на генералния директор на НВМС. С втората заповед се забранява ловът на пернат дивеч с изключение на фазани и яребици. Обстрел на прелетен дивеч с диагностична цел ще се извършва само след писмено разрешение от НВМС. Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на зам.-министър Стефан Юруков. Третата заповед във връзка с констатираното заболяване птичи грип в Турция и Румъния се разпорежда на генералния директор на НВМС да осъществява постоянен контрол върху птицевъдните обекти, където се отглеждат птици, както и върху пазарите за птици. Да се приведе в изправност наличната дезинфекционна техника и обезпечат необходимите дезинфекционни материали, пише още в заповедта. Собствениците и управителите на птицевъдните обекти да засилят охраната и осигурят условия за дезинфекция на влизащите и излизащите от обекта транспортни средства и хора. Необходимо е още да се предприемат мерки за недопускане отглеждането на птици и съхранението на фураж на открито.
Началникът на Национално управление по горите съвместно с председателя на Националното сдружение “СЛРБ” да организират засилено претърсване за откриване на трупове на прелетни, диви и водоплаващи птици. При откриване на такива, незабавно да бъдат уведомени директорите на Регионалните ветеринарномедицински служби и НВМС, е записано в заповедта.
Контролът по изпълнението е възложено на зам.-министър Светла Бъчварова.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Министър Нихат Кабил забрани вноса на птици от Румъния и Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди