изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:52 EEST
С НАЙ-ДЪЛГОТО ДОБРУДЖАНСКО ХОРО ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА    
ПразнициС концерт на Илия Луков "Обичам те" и ансамбъл "Пирина" на 11 октомври ще започнат честванията в Добрич, посветени на Деня на българската община, съобщиха от пресслужбата.

 Фолклорният празник, който ще е на площад "Свобода", ще продължи четири часа. На финала всички добричлии ще се хванат на дълго и вито хоро. Посланието на празника ще бъде "Ние сме различни, но България е една". С най-дългото добруджанско хоро Добрич ще се присъедини към инициативата "Най-дългото хоро в света", с която на 2 май тази година в София се постави българския рекорд за Гинес.
Проявите в чест на празника на българската община продължават на 12 октомври с тържествено заседание от 11.00 часа в Голямата зала на общината. Ще бъде направена възстановка на заседание на Общински съвет от 1940 година от ученици от трети, четвърти и пети клас на ОУ "Христо Ботев". Дневният ред на заседанието предвижда обсъждане на петиция на граждани за възстановяване на старите имена на училищата  "Отец Паисий", "Петко Рачев Славейков" и "Първа средищна гимназия" и именуване на новопостроени добрички училища. Децата ще ни върнат в годините след подписването на Крайовския договор и първите действия на възродената община в Добрич. В ролята на председател на Общинския съвет ще влезе петокласникът Илия Петков, а неговите връстници ще изпълняват задачите на общински съветници. На заседанието на малките парламентаристи са поканени бивши кметове на Добрич, настоящи общински съветници и служители на общината.  Кметът Детелина Николова ще разкаже на отговорните малчугани историята и значимостта на Деня на българската община. След заседанието ще бъдат поднесени цветя на барелефа на първия кмет на Добрич Стефан Баев.
Миналата година за първи път от 14 години Денят на българската община събра бивши кметове и председатели на Общински съвети, които получиха тъмносини и тъмночервени вратовръзки с извезан герб на Добрич. Тази година се очаква на поканата за участие в Деня на българската община  да се отзоват всички, допринесли за развитието на местното самоуправление.

 


Сходни връзки

С НАЙ-ДЪЛГОТО ДОБРУДЖАНСКО ХОРО ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди